Segones Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc de Mataró, del 15 de juny al 14 de juliol | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/06/2011

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i Port de Mataró inicien les segones jornades destinades a la gastronomia del peix i del marisc de les nostres costes.
Aquestes jornades es realitzen del 15 de juny al 14 de juliol i s’inauguraran  a la seu del Consorci del Port de la capital del Maresme el proper dimecres 15 de juny.
Per segon any, aquestes jornades apleguen un total de 20 restaurants, 13 dels quals de Mataró i, la resta de la comarca. El programa inclou activitats en el Port com havaneres a les terrasses dels restaurants, còctels i combinats a les terrasses dels bars, passejades amb vaixell o a vela i possible visita a la dàrsena pesquera del Port.


Una vegada més, es pretén fomentar la gastronomia local i comarcal promocionant aquells productes de la terra o del mar, productes de proximitat i de qualitat, que incentiven tant la producció de la nostra horta com la pesca en les nostres costes, a l’hora que s’aconsegueix un perfecte maridatge amb l’oferta culinària i gastronòmica que treballen al llarg de tot l’any els nostres restauradors.


La consideració de la gastronomia com a complement del turisme, en la nostra comarca va més enllà, en el sentit de considerar el turisme gastronòmic com un segment clar de turisme emergent i de possible element de diferenciació a treballar. L’aposta pel peix i el marisc és una aposta estratègica de cara a determinades bosses de visitants i turistes amb les que es vol treballar més en el futur.


D’altra banda, cal considerar l’element promocional en referència al Port de Mataró, i efectivament, respecte de la seva oferta gastronòmica. Es considera aquesta activitat com un element interessant de cara al foment de les altres activitats dins d’aquesta infraestructura portuària de la capital del Maresme.


Restaurants participants a Mataró: Can Rosendo, El Portet, El Templo, Norai, Piriapolis, Port Central, Toni 3, Bocca, Can Manolo, El Pati dels Musclos, La Cuisine, Mundial i Sangiovese. A la resta de la comarca: Can Majó (Arenys de Mar), Sant Jaume (Argentona), Fonda Manau i Marola (Caldes d’Estrac), Pins Mar (Llavaneres) i El Racó de Can Feliu (Vilassar de Dalt).

Deixa un comentari