Publicat el 16/05/2023

Els ajuntaments d’Alella, el Masnou, Montgat, Teià i Tiana organitzen un espai de trobada per als professionals dels sectors de l’artesania i la creativitat per generar sinergies i inspirar a les persones per prendre accions positives als seus negocis creatius

 

 

Sota el lema “Crea, emociona i connecta”, es durà a terme la segona edició de la trobada artesana i creativa al Baix Maresme, el 7 de juny de 2023 a Montgat.

Aquesta trobada és un espai adreçat a professionals dels sectors de l’artesania i la creativitat, on es faciliten recursos pràctics, es generen sinergies, s’inspira i es motiva les persones perquè actuïn i prenguin accions positives aplicables als seus negocis creatius. A més a més, comptarà amb un equip de ponents de primer nivell i una presentació de l’obra artística i artesana creada col·lectivament.

El programa de la jornada comptarà amb converses, tallers, debats i dosis de creativitat. L’equip de ponents de primer nivell oferirà reflexions i coneixement sobre l’artesania i la creativitat de manera participativa i dinàmica. A més, hi haurà una presentació de l’obra artística i artesana creada conjuntament per persones artesanes i creadores locals a partir del repte artesanal participatiu sorgit a la primera edició de la trobada.

La trobada es dividirà en tres parts, cadascuna relacionada amb un tema específic: “Crea”, “Emociona” i “Connecta”. La primera part, “Crea”, començarà a les 9:30 h amb una conversa inspiracional titulada “L’objecte artesanal. La importància del procés”, on s’abordarà la rellevància del procés de creació d’una peça, dels materials i del que es vol generar mitjançant aquest procés.
El diàleg inspirador comptarà amb la participació de Victoria Rabal, artista, mestra artesana i directora del Museu Molí Paperer de Capellades, Lucía Bruni, dissenyadora i creadora de la marca Lucirmás, i Sylvia Calvo, dissenyadora i emprenedora tèxtil en moda circular i creadora de la marca Sylvia Calvo BCN.

La segona part, “Emociona”, començarà a les 11.10 h amb una xerrada taller titulada “Comunicació emocional estratègica” a càrrec de la periodista Flor Calveiro, autora del llibre “Desperta la teva història de marca”.
Aquest taller participatiu permetrà als assistents descobrir com fer servir l’empatia com a estratègia per connectar amb les emocions dels clients i expressar-se amb veu pròpia.

Finalment, la tercera part, “Connecta”, començarà a les 12.15 h amb la presentació i debat participatiu “Com apropar l’artesania al consumidor. Canals de venda”, on s’abordarà un dels principals reptes per a les persones artesanes i creadores: la comercialització dels seus productes.
Aquest debat comptarà amb la participació de Mireia Solsona, fundadora i CEO de Mimétik Bcn i especialista a Etsy, David Hierro, gestor del projecte Craftcatalonia creat per la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC), Montse Casas, artesana tèxtil amb botiga taller al Poble Espanyol, FlorKanela, i Neus Ponsetí, comunicadora, il·lustradora i representant de la comunitat artística i artesana La Volta de Sant Narcís, Girona.

Aquesta trobada, comissariada per Bbintervencions, és una oportunitat única perquè els professionals de l’artesania i la creativitat es connectin, aprenguin i comparteixin experiències en un ambient inspirador.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Masnou

Deixa un comentari