Publicat el 15/07/2017

El passat 14 de juliol, el Secretari General de la Organització Mundial del Turisme, Taleb Rifai va visitar el Far i el Museu del Turisme de Calella, acompanyat de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, que el va rebre, juntament amb membres de l’equip de govern i empresaris de la comarca.

Després d’una visita guiada al Centre d’Interpretació del Far, Rifai es va dirigir al Museu del Turisme, que va qualificar com un museu “que no és tant sols el primer de l’Estat Espanyol sinó també el primer en el món”.

Rifai va fer una valoració del canvi que ha fet el turisme a Calella: “La història del turisme de Calella és una part molt important de la història del turisme tant a la Península Ibèrica i com a nivell mundial perquè als anys cinquanta i seixanta, quan Calella es va donar a conèixer al món, el món encara ni tant sols coneixia la paraula turisme”.

També va destacar que el tipus de turisme ha canviat a nivell mundial: “avui dia la gent vol anar de vacances en grups petits amb itineraris marcats, exclusius per les seves necessitats, interactuar amb la gent local, degustar el menjar”. Així mateix, Rifai va considerar que “la qualitat significa donar el millor del que disposes” i que Calella “està en el camí perfecte en com ha de progressar, està al costat correcte de la història”.

Rifai també va quedar molt sorprès de la ciutat, ja que només la coneixia de veure fotos i llegir articles: “Res és el mateix fins que ho veus amb els teus propis ulls, només amb un moment al Far de Calella per veure la ciutat, el mar, la platja i les muntanyes, m’ha explicat molt més que qualsevol llibre del món”.

D’altra banda, Rifai també va recordar que el 2017 és l’Any del Turisme Sostenible i que no es tracta tant sols de protegir el medi ambient sinó que “sostenibilitat” d’acord amb les Nacions Unides es basa en tres pilars: medi ambient, social i econòmic.

Un turisme que l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, també va defensar: “Sostenible és fer que els nostres visitants i el cost que representa l’activitat turística no tingui una actitud depredadora sobre el nostre propi territori, ha d’haver la conciliació veïnal i professional entre l’activitat econòmica i el gaudi dels visitants”. A més, va llençar un missatge als empresaris: “Cap empresari que es pensi que pot utilitzar el territori per fer una especulació econòmica i deixar a la ciutadania el cost ingrat, està equivocat perquè no podrà invertir a Calella”.

L’alcaldessa també va explicar quins són els seus desitjos en quant al futur del turisme: “El turisme responsable passa pel respecte dels empresaris i dels visitants cap al territori que els acull; per mi el turisme responsable és el paraigües real amb les diferents vessants”.

Finalment, tant l’alcaldessa com Taleb Rifai, van acordar seguir col·laborant amb un seguit d’accions que s’aniran perfilant en els propers mesos.

Deixa un comentari