Publicat el 07/06/2017

L’entitat presidida per Ana Patricia Botín ampliarà el seu capital en 7.000 milions per digerir-ne l’absorció

El Banco Santander ha anunciat aquest dimecres l’adquisició del Banc Popular per un euro, segons ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’operació obligarà l’entitat presidida per Ana Patricia Botín a ampliar el seu capital en 7.000 milions d’euros per fer front a les provisions requerides per reforçar el balanç del Banc Popular. En els darrers dies, l’entitat s’havia desplomat a la borsa i, de fet, instants abans d’anunciar-se l’operació, la Comissió Nacional del Mercat de Valors n’havia suspès la cotització.

El Banc Popular travessa una situació molt delicada per l’acumulació d’actius tòxics relacionats amb el sector immobiliari que han motivat, fins i tot, un avís del Banc Central Europeu segons el qual si no s’aconseguia l’equilibri calia liquidar-lo.

Les accions de Banc Popular van tancar aquest dimarts amb una caiguda del 6,21% fins a situar-se en els 0,317 euros, encadenant vuit jornades negatives i s’ha deixat més de la meitat del valor en les darreres cinc sessions.

ACN

 

Deixa un comentari