Publicat el 18/04/2024

Del 28 d’abril al 2 de maig, se celebrarà el 86è Congrés de l’Associació Internacional de la Premsa Esportiva (AIPS), per aquest motiu, l’elit del periodisme i de l’esport mundial es congregarà  a Santa Susanna

 

 

Santa Susanna tornarà a ser el punt neuràlgic de l’esport mundial d’elit gràcies a la celebració del 86è Congrés de l’Associació Internacional de la Premsa Esportiva (AIPS), l’organització més important de periodistes esportius del planeta, amb una xifra superior als 15.000 membres associats.

Durant cinc jornades, el Congrés de l’AIPS congregarà al municipi l’elit del periodisme esportiu juntament amb els principals dirigents esportius del món de l’esport i els esportistes més destacats del moment. Prop de 300 persones de 110 països, amb possibilitat d’arribar fins als 400 en alguns moments, compartiran inquietuds, experiències i projectes relacionats amb l’esport professional. Això contribuirà perquè la imatge de Santa Susanna arribi arreu del planeta.

El 86è Congrés de l’Associació tindrà lloc a l’Hotel Atzavara. L’elit del periodisme esportiu internacional debatrà sobre el futur de la professió i com li afecta l’augment de creeadors de continguts i influencers. Un dels temes centrals serà l’impacte de la Intel·ligència Artificial en l’esport. Periodistes, presidents i altres alts càrrecs esportius de federacions internacionals, així com experts d’organitzacions com la UNESCO, ja han confirmat la seva participació en aquest debat.

La qüestió del periodisme esportiu des d’una perspectiva de gènere també ocuparà un lloc destacat a l’agenda del Congrés, amb presentacions del Comitè Olímpic Internacional, la FIFA, la UEFA, la IFBB, els Special Olympics, de l’atletisme europeu, la FISU, Erasmus, entre altres.

Els AIPS Sport Media Awards es lliuraran el 29 d’abril al Pavelló d’Esports. Aquests premis representen el màxim reconeixement internacional al periodisme esportiu, reconeixen els millors comptadors d’històries esportives en tots els formats, des de la fotografia fins al vídeo, del periodisme gràfic al digital, dels podcasts als blocs esportius, a més dels mitjans tradicionals com premsa escrita, ràdio i televisió. La cerimònia serà retransmesa en streaming a tot el món.

Aquest Congrés de l’AIPS té un significat especial i simbòlic, ja que coincideix amb el centenari de l’entitat, fundada a París el 2 de juliol de 1924. L’Associació Internacional de la Premsa Esportiva agrupa més de 15.000 membres de 161 països de tot el món, actualment sota la presidència del periodista italià Gianni Merlo.

 

Redacció

 

Deixa un comentari