Publicat el 19/05/2024

L’Ajuntament de Santa Susanna rep el premi CETT Alimara 2024 en la categoria de “Through Sustainability”, per la seva recerca sobre la petjada de carboni del sector turístic local

 

 

Joan Campolier, l’alcalde de Santa Susanna, va recollir el guardó durant La Nit dels Alimara, celebrada aquest dijous a l’Hotel Alimara de Barcelona.

Aquest reconeixement arriba després que, al gener, Santa Susanna es convertís en la primera destinació turística de sol i platja a Espanya que certificava oficialment la seva petjada de carboni segons l’estàndard internacional ISO 14064.
La certificació, que va ser realitzada per l’empresa Global Omnium, va determinar que el turisme a Santa Susanna va generar 335.465,09 tones de CO2 a l’atmosfera durant el 2023. Aquesta dada ha estat validada per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR).

La certificació cobreix tot el cicle de vida de l’activitat turística, incloent-hi el transport cap i des del destí, l’allotjament, el consum dels turistes, excursionistes i passatgers de creuers, així com el consum d’energia i aigua, el transport intern, la neteja viària i les infraestructures.
Aquesta informació servirà com a base per dissenyar estratègies de reducció de les emissions mitjançant projectes de disminució o compensació d’emissions.

Els Premis CETT Alimara Barcelona, creats el 1984, estan organitzats pel CETT, centre universitari de referència en Turisme, Hostaleria i Gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, conjuntament amb B-Travel, i compten amb la col·laboració de l’Organització Mundial de Turisme i la Generalitat.
Aquests premis reconeixen productes, serveis, estratègies o accions que aporten innovació en l’àmbit de la comunicació, digitalització, sostenibilitat i recerca en els sectors turístic, hoteler i gastronòmic. El terme “alimara” simbolitza la flama que atrau i connecta persones, representant el vincle entre l’àmbit acadèmic amb el teixit empresarial i institucional.

 

Redacció

Deixa un comentari