Publicat el 03/03/2023

Aquest edifici noucentista, que està inclòs a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, acollirà les activitats del col·lectiu de la gent gran

 

 

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha adquirit darrerament per un import de 372.000 euros l’emblemàtic edifici noucentista ‘El Delme’. Aquesta construcció amb planta baixa i dos pisos de 670 metres quadrats construïts, està qualificat urbanísticament com a equipament públic.
L’edifici constitueix un immoble singular, noucentista i compta amb una ubicació excepcional en trobar-se al bell mig del nucli històric.

UN EDIFICI BEN SITUAT I SIGNIFICATIU PEL MUNICIPI
Alhora està envoltat d’equipaments i serveis públics. Es tracta d’un edifici significatiu per a la memòria històrica del municipi perquè pertanyia a la comunitat i va passar a mans de l’Església. Per l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Victor Llasera, ‘adquirir El Delme és recuperar una part de la història de Sant Vicenç’. En aquest aspecte, l’alcalde recorda que durant molts anys El Delme era el punt de reunió de la gent del poble on s’hi feia ball i activitats de tot tipus.

Llasera ha explicat que ‘donades les necessitats del municipi, El Delme passarà a ser el nou espai per a la gent gran, ja que segons els darrers estudis demogràfics, el creixement de la població de Sant Vicenç s’ha estancat des de l’any 2010 i es detecta que la mitjana d’edat dels nostres veïns i veïnes és cada vegada més elevada’.  Aquesta situació i l’enorme activitat formativa, cultural i lúdica que porta a terme el col·lectiu de la gent gran del municipi, que a més compten amb l’associació ‘Els xurravins’, ha portat al govern a decidir que l’equipament adquirit passarà a acollir activitats per a la gent gran i el local que actualment ocupen al Centre Cívic El Gorg, el passarà a ocupar el col·lectiu de joves i adolescents.

Per l’alcalde amb aquesta fórmula s’aconsegueix que tothom hi tingui cabuda en els equipaments públics.

EL DELME ES PODRÀ VISITAR
D’altra banda, l’alcalde, Victor Llasera ha anunciat que properament es faran unes visites guiades, abans de l’inici dels treballs de reforma que necessita l’equipament, perquè tothom qui ho vulgui el pugui visitar.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

 

 

Deixa un comentari