El diumenge 8 de març Sant Vicenç celebra el  Dia Internacional de les Dones | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 28/02/2020

El gruix d’actes  -Dona 2020- tindrà lloc al parc dels Germans Gabrielistes

A Sant Vicenç de Montalt, Ajuntament i entitats s’uneixen per organitzar una programació amb un ampli ventall d’actes per moure consciències sobre la necessitat de donar fermes passes en la consecució de la igualtat plena entre homes i dones, però també lúdics i de trobada com la passejada, l’esmorzar i el dinar popular o la Cursa de la Dona 3 Viles.
La Regidoria d’Igualtat, amb el suport de diverses àrees municipals, entitats i centres educatius, ha estat l’encarregada de dissenyar la programació d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones.
Des dels primers dies de març s’han previst diverses exposicions, xerrades, tallers i accions reivindicatives i de sensibilització. Hi haurà una entrevista amb representants de la nova Associació de Dones de Sant Vicenç a Ràdio Santvi, prevista per al 4 de març, així com una sessió de conta contes amb valors coeducatius i igualitaris, el 6 de març a l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers, una xerrada i projecció sobre el projecte Rato Baltin al Centre Cívic El Gorg, o un taller d’empoderament femení, entre d’altres.

L’Associació de Gent Gran Els Xurravins contribuirà a donar visibilitat al lideratge femení i reivindicar la igualtat d’oportunitats amb un seguit de tallers gratuïts, classes obertes i una representació artística amb actuacions de música i de dansa. Els centres educatius també se sumen als actes commemoratius del 8M amb la programació de tallers sobre la igualtat i per prevenir la violència de gènere, i activitats diverses de sensibilització.

Una exposició de retrats de dones santvicentines, realitzats pel Grup Fotogràfic SVM, la 1a Cursa de la Dona 3 Viles, prevista pel 15 de març, i una sessió de teatre-fòrum amb l’obra ‘Sex Toy: la rebelión de las muñecas’, a càrrec de Towanda Rebels, el 7 de març, arrodoniran un programa que pretén moure consciències a favor de la igualtat entre dones i homes.

Enguany, l’acte central del programa Sant Vicenç Dona 2020 se celebrarà el diumenge 8 de març al parc dels Germans Gabrielistes. Les activitats arrencaran a les 10 del matí i, al llarg de la jornada, podreu participar en tallers i jocs i gaudir d’una passejada guiada per MontalTrek i d’actuacions de l’EMM L’Oriola, la Coral Som Veus, la Colla de Geganters i l‘Escola Municipal de Dansa. També hi haurà un concert amb Suspicious Band, una perfomance, teatre amb els joves de CreArt, karaoke, esmorzar amb Els Golafres i dinar a base de botifarra elaborat per la guingueta El Mirador dels Xurravins.

Entre els mesos de febrer i juny, l’Ajuntament també ha programat:
Tallers d’Igualtat a les escoles i l’institut – Conta contes a la biblioteca – Xerrada sobre la pedagogia de Maria Montesorri – Perfomance per commemorar el Dia Internacional de l‘Orgull LGTBI

Podeu consultar la programació del Sant Vicenç Dona 2020 al web:  http://www.svmontalt.cat/ARXIUS/2020/IGUALTAT/DOCUMENTS/SANT_VICENC_DONA_2020.pdf

 

Deixa un comentari