Publicat el 12/09/2016

La setmana passada, l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, juntament amb els tinents d’alcaldia del poble veí, Josep Torres i Jordi Sitjà, van inaugurar l’Oficina Local d’Habitatge a la plaça Vicenç Ferrer de Calella.
L’oficina neix amb la vocació de servei supramunicipal i, en aquesta primera fase, compta amb la participació dels Ajuntaments de Sant Pol de Mar i Calella, i incorpora la Fundació Habitat Solidari, el Servei d’Intermediació Hipotecària (SIDH) de la Diputació de Barcelona, a més dels serveis i convenis amb l’Agència d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

L’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, va recordar que aquest és el tercer conveni que tenen els dos pobles veïns i va comentar els beneficis per Sant Pol de Mar: “ara, la gent de Sant Pol de Mar podrà gaudir d’una Oficina d’Habitatge a tocar de la vila que, a més, gestiona serveis que ofereixen qualitat de vida als ciutadans”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va agrair la intel·ligència política de l’alcaldessa de Sant Pol de Mar ja que “junts farem més”, a més, va destacar l’esperit de mancomunar: “el territori no entén de fronteres a l’hora de servir els ciutadans”.

En referencia a l’oficina, l’alcaldessa de Calella va explicar el seu caràcter social: “amb l’apertura d’aquesta oficina donem resposta a les necessitats dels ciutadans i aconseguim apropar-nos encara més a les persones”. A més, va remarcar la importància de tenir una entitat de confiança en moments de dificultats tant econòmiques com emocionals.

El tinent d’alcaldia responsable de l’àrea de Política d’Habitatge de Calella, Josep Torres, va remarcar que l’oficina es basa en dos pilars fonamentals: la política d’habitatge però també la inclusió social. També va recordar que des del principi del mandat, l’Oficina Local d’Habitatge ha estat un projecte primordial per l’equip de govern. A més, en referencia amb a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar va voler destacar que l’Oficina d’Habitatge “té projecció supramunicipal”.

L’Oficina Local d’Habitatge està situada a la plaça Vicenç Ferrer de Calella i, tal i com va explicar el tinent d’alcaldia d´aquest municipi Jordi Sitjà: “és el lloc idoni, tant per ubicació com per funcionalitat del local”.
Sitjà també va comentar que la Fundació Hàbitat Solidari gestiona en aquests moments uns 65 pisos i dos d’ells estan disponibles per a llogar. Degut a la gran demanda d´habitatge de lloguer social com a conseqüència de la situació actual de la crisis, la fundació necessita incrementar el número d´habitatges per poder fer front aquesta situació, i és per això que es fa una crida als propietaris que disposin d´habitatges per a lloguer, perquè els cedeixin en lloguer social.

La Fundació Habitat Solidari, avalada per l’Ajuntament de Calella, garanteix 100% el cobrament del lloguer i el retorn de l´habitatge en bon estat al finalitzar el contracte de lloguer. També s’ocupa de la tramitació, gestió i redacció del contracte, a més de fer un seguiment del bon ús de l’habitatge. A més, els propietaris tindran una bonificació de l’IBI (Impost de Bens i Immobles) sobre la propietat cedida per a lloguer social.

Deixa un comentari