Sant Andreu de Llavaneres celebrarà el diumenge 19 de febrer un Mercat divulgatiu dedicat t al Vi, al Formatge i la Mel | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 12/02/2012

Sant Andreu de Llavaneres celebrarà el diumenge 19 de febrer un Mercat del vi, el Formatge i la Mel, durant tot el dia, al Passeig Mare de Déu de Montserrat. S’hi podran trobar vins de la DO Alella i de la DO Empordà, diversos tipus de formatge artesà de gran qualitat, i mel d’elaboració artesana.


 El mercat tindrà una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa. Així, s’hi ubicaran diferents plafons informatius en els quals s’explicarà la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració i envasat del vi. Des del roure utilitzat per a les bótes de vi, fins als tapes de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies. També s’hi exposaran plafons explicatius del món de l’apicultura i els secrets per obtenir una mel de qualitat. Els diferents assentadors, experts en cadascuna de les temàtiques del mercat, podran completar i ampliar la informació que es desitgi i informar també de tot el que es vulgui conèixer sobre els productes exposats.


L’empresa Eixmedia, amb la col·laboració de l’Ajuntament del poble, organitzen aquest mercat en què s’hi trobaran vins de dues denominacions d’origen catalanes diferents com són la DO Alella i la DO Empordà, i formatges artesans tant del Pirineu Català com d’altres llocs del món de la mà de la Formatgeria Roura-Soler, de la Vall de Camprodon o la Formatgeria Montbrú, del Moianès, per exemple. Hi haurà formatges de la Serra d’Albarracín, i formatges francesos, suïssos i italians.
 
També hi haurà mels artesanes de diversos sabors i textures. A més, arrodoniran el mercat altres productes com embotits, pa i coca, dolços i confiteria, fruits secs caramelitzats, complements, bosses i tèxtil, joieria, minerals, maquetisme i decoració, productes de bellesa i salut elaborats amb aloe vera, sabons artesans i bijuteria, entre moltes altres coses.


Una vintenta de parades ben diverses, doncs, conformaran el que serà un mercat protagonitzat pel vi, el formatge i la mel d’elaboració artesana que se celebrarà a Sant Andreu de Llavaneres per primera vegada

Deixa un comentari