Publicat el 05/11/2020

L’Atenció Primària de la Metropolitana Nord ja compta amb 9 punts centralitzats per fer proves

Avui, dijous, s’ha posat en marxa un nou punt al Centre Cívic Ca n’Amiguet (a Barberà del Vallès).
Aquest divendres s’obriran dos punts més: un al Centre Cívic Font Verda (a Granollers) i un altre al Casal Municipal de la Gent Gran de Rocafonda (a Mataró).
Així mateix, està previst que dimarts vinent, dia 10, se’n posi en marxa un altre a l’Espai Sant Jordi (a Mollet del Vallès).

Amb aquestes noves ubicacions, l’atenció primària (AP) de la Metropolitana Nord de l’ICS comptarà amb un total de 9 punts centralitzats, on es realitzen les proves que es fan als contactes asimptomàtics dels casos de COVID- 19 positius.
Donada la situació actual, amb un elevat nombre de casos de COVID-19, des de la Unitat de suport COVID de la Metropolitana Nord s’ha optat per buscar alternatives que van més enllà dels espais propis.
El fet d’ampliar els punts ha de permetre evitar un augment del temps d’espera per fer-se la prova, així com continuar garantint la seguretat i confortabilitat, tant de la ciutadania com dels professionals que treballen en aquests espais. S’estan buscant alternatives per ubicar nous punts a altres municipis.
Tots els nous espais, que són cedits pels ajuntaments de les quatre localitats, han estat revisats per garantir que són adequats i que permeten mantenir les condicions de seguretat necessàries, així com una correcta ventilació o la neteja que marca el protocol.

Fins ara, l’Atenció Metropolitana Nord comptava amb 7 punts centralitzats per fer les proves diagnòstiques, que es van posar en marxa aquest estiu i que estaven ubicats a diversos centres d’atenció primària del territori.
L’adequació de nous espais, externs als CAP, que es posa en marxa a partir d’avui, permet alliberar alguns dels centres que fins ara acollien aquestes proves. Cal destacar que als punts externs es fan principalment proves a contactes asimptomàtics. La previsió és que les proves a persones amb símptomes se segueixin fent com fins ara, als centres d’atenció primària.

Institut Català de la Salut/
Atenció Primària Metropolitana Nord

Deixa un comentari