Salvem Robafaves, S.O.S. | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/07/2012

SALVEM ROBAFABES Mataró
Tel. 93 790 55 82 / Fax 93 790 65 96
robafaves@robafaves.com
www.robafaves.com
NIF F 08 561 805
Creu de Sant Jordi, Generalitat de Catalunya, 1998. Llibreter de l’any, Federación de gremios de Editores de España, 1995. Llibreter que més ha destacat en la promoció del llibre català, Generalitat de Catalunya, 1993. Premio Nacional a la mejor labor de difusión cultural realizada por librerías, Ministerio de Cultura, 1984.
Premio Nacional de Literatura Infantil a la realización por librerías de actividades destacadas en la promoción y apoyo al libro infantil, Ministerio de cultura, 1980.


S.O.S. ROBAFAVES!
Us fem arribar aquest comunicat per demanar-vos la vostra ajuda. La llibreria Robafaves de Mataró es troba en una situació molt delicada. Com a tants altres projectes, la crisi ens ha tocat de ple en el pitjor moment, quan hem de fer front a les obligacions derivades de l’endeutament per ampliar, diversificar i millorar la nostra oferta. Segurament no sempre hem sabut actuar amb l’encert necessari per sobreviure en el món dels negocis. Tot plegat fa pensar en el tancament, a llançar la tovallola. Però no ho volem. I ens atrevim a buscar la vostra complicitat per a una segona oportunitat
. Malgrat tot, tenim moltes ganes de continuar fent de llibreters.
Des dels anys 70 del segle passat, a Robafaves hem explicat contes cada setmana , hem aconsellat i format tota mena de lectors, hem fet presentacions de llibres i audiovisuals també setmanalment. Per la nostra llibreria hi han passat una llarguíssima llista d’escriptors locals, catalans, espanyols i estrangers. Hem impulsat junt amb el Centre d’Orientació Psicopedagògica (COPP) el Llibre Gegant dels Contes de la Mataró que ara es fa a molts altres
municipis. Hem participat a la vida cultural de Mataró i del país, hem procurat estar sempre al costat de les escoles i biblioteques ajudant els seus professionals i animant la lectura. Hem participat en la formació de mestres, bibliotecaris, llibreters i pares preocupats per la salud cultural dels seus fills. Hem editat llibres, una revista. Hem apadrinat i promocionat grups de
música, entitats culturals, etc.
Tot això és el que hem compartit amb moltes generacions de Mataró i del Maresme. Ens ha agradat acostar els llibres a les persones perquè els descobreixin amb nosaltres mirant-los, tocant-los, sentint-ne l’olor, parlant amb els seus autors i discutint amb altres lectors.
Aquesta feina ha estat reconeguda en diverses ocasions i guardons com la Creu de St. Jordi, el Llibreter de l’Any, el Llibreter Més Destacat en la Promoció del Llibre Català, Premio Nacional a la Mejor Labor de Difusión Cultural, Premio Nacional de Literatura Infantil i d’altres.
Amb tota la humilitat del món, creiem que no ho hem de deixar perdre. Els socis de la cooperativa hem aportat tots els diners de què disposàvem per garantir el funcionament de la llibreria. Però no n’hi ha hagut prou. La banca ètica ha vist bé els nostres plans de futur, nascuts de l’experiència acumulada en aquests anys de vida de Robafaves, i s’ha compromès a ajudar-nos si som capaços de millorar la nostra liquiditat. Es per això que gosem demanarvos que ens ajudeu a salvar el Robafaves.
No són temps fàcils per ningú i ho sabem però estem segurs que un Robafaves reeixit pot ser una molt bona noticia per a tots.
Necessitem recollir 250.000€ abans del dia 25 de juliol de 2012. Un sol euro serà benvingut. Si no aconseguim l’objectiu, tornarem els Diners a qui ens ho demani.
Ens pots fer arribar la teva col·laboració de la manera que prefereixis:
Personalment a la llibreria Robafaves, C/ Nou, 9 08301-Mataró
– Ingrés al compte número: “la Caixa” 2100-3077-47-2500004866 o via
www.robafaves.com

Deixa un comentari