Salvador Tresserras obté el 5è guardó Pèsol d´Or | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 08/04/2011

El guardó Pèsol d´Or d´aquest any ha anat a parar a mans de Salvador Tresserras, llavanerenc nascut l´any 1929 i que ha dedicat tota la seva vida al comerç de fruites i verdures, però especialment a vendre pèsol garrofal de Llavaneres. Una activitat que va iniciar de ben jove amb la parada que llavors la família tenia al mercat i que més tard va continuar quan van obrir la botiga al passeig de les Monges del mateix municipi, ara fa ja 40 anys. Afortunadament, la tradició de vendre pèsol garrofal perdura encara a la família després que la seva filla, Imma Tresserras s´hagi fet càrrec del negoci.
 
El guanyador del 5è Pèsol d´Or té, a més, un lligam amb la guanyadora de l´edició del 2008, ja que Salvador Tresserras va ser durant anys el proveïdor de pèsol garrofal de la cuinera Petra Lafarga i del llavors Hotel del Parque (actualment Vilaclara Art Hotel).
Però a banda de la seva vinculació al pèsol garrofal, Salvador Tresserras també ha estat una persona molt activa a nivell de poble i va ser un dels fundadors de la primera Associació de Pares del municipi, quan llavors hi havia una única escola a Llavaneres. També va participar de la vida política al municipi, essent regidor a l´oposició en el període 1983-1987.


Tresserras va rebre el guardó de mans de l´alcalde durant el transcurs del IV Sopar de Gala, que va comptar amb un centenar d´assistents i entre els quals hi havia el director general d´Agricultura, Ramaderia i Pesca, Miquel Molins Elizalde, i el llavanerenc Fernando Bienert, director de Prodeca (Promotora d´Exportacions Catalanes).


Durant el torn de parlaments, el director general d´Agricultura, Ramaderia i Pesca va destacar la trajectòria de la Festa del Pèsol de Llavaneres ressaltant el paper de l´Ajuntament per impulsar el reconeixement de la qualitat del pèsol garrofal a nivell internacional i la tasca de suport que representa per als productors locals de pèsol garrofal i el sector de l´hostaleria i la restauració. A més, va donar tot el suport des del seu departament per mantenir la projecció de la Festa del Pèsol i del pèsol garrofal.

Deixa un comentari