Publicat el 27/11/2020

La transformació més destacada serà l’ampliació de quiròfans, llits de crítics i hospital de dia

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Calella han signat aquest divendres el conveni que dona el tret de sortida a l’anhelada ampliació de l’Hospital de Calella. El Govern hi invertirà 36 MEUR en els pròxims cinc anys per fer una intervenció “integral” als edificis actuals. “Farem pràcticament un hospital nou”, assegura el director del Servei Català de Salut, Adrià Comella.
El canvi més destacat serà en l’àrea quirúrgica, que es triplicarà –es passa de quatre a dotze quiròfans–; els llits de crítics, que ara no n’hi ha i se’n crearan vuit de nous, i en l’hospital de dia, que multiplica per quatre la seva capacitat –es passa de sis a 25 llits. També es reordenaran les consultes externes, les urgències i les àrees d’hospitalització.
L’actualització de l’hospital referència per a la població de l’Alt Maresme era una inversió que feia anys que s’esperava i en els darrers anys s’havia especulat fins i tot amb fer un nou hospital, inclús en algun altre municipi. “Necessitàvem posar-lo al dia”, reconeix el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès.
També la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, ha reconegut el deute històric amb aquest equipament i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha recordat que aquesta “no era la primera vegada” que es parlava de l’ampliació de l’hospital i admet haver estat “escèptica” en alguns moment de la negociació.

El projecte, però, té ara “calendari i recursos” per tirar endavant. Faran falta cinc anys per fer-lo realitat, ja que les obres hauran de conviure amb el manteniment dels serveis sanitaris que es presten.
El resultat serà un ‘nou’ hospital amb més serveis, més espais i una millor accessibilitat i connectivitat amb el seu entorn.

Els llits d’hospitalització d’aguts passaran de 148 passaran a prop de 170, però el veritable canvi es veurà en els de crítics. De no haver-n’hi cap, Calella passarà a tenir-ne entre sis i vuit. Això va lligat amb la gran ampliació de l’àrea quirúrgica. Actualment l’equipament té només quatre quiròfans i passarà a tenir-ne una dotzena, el triple.
També es multiplicarà exponencialment l’hospital de dia, passant de sis places a tenir-ne entre 24 i 28. Les urgències passaran de 34 box a una forquilla que va dels 38 als 45. També hi haurà més espais per a les consultes externes, que passaran de les 38 actuals a un màxim de 52, i els llits d’atenció intermèdia, que es doblen, de 28 a 60.

El director del Servei Català de Salut, Adrià Comella, ha explicat que més enllà de fer créixer l’hospital –guanyarà 15.000 metres quadrats–, un dels objectius de la reforma és donar uniformitat a un equipament composat per fins a cinc edificis de diferents èpoques i amb una estructura molt envellida.
Una altra de les actuacions destacades serà a l’exterior, amb la construcció d’un gran aparcament de 300 places que anirà a càrrec de l’Ajuntament de Calella i que està pressupostat en uns 2 MEUR addicionals.

ACN Calella

 

Deixa un comentari