Publicat el 21/02/2024

Les obres d’aquest nou Centre ubicat en un solar del carrer Tribala, a prop del CAP actual del carrer Tarragona, preveuen la seva finalització durant el quart trimestre de 2024

 

 

El nou Centre (CAP), que es construeix en un solar cedit per l’Ajuntament, disposarà d’espais per a medicina general, pediatria, infermeria, llevadora, odontologia i altres consultes polivalents. L’edifici, dissenyat per Casa Solo Arquitectes, s’estructurarà amb una planta semisoterrani, planta baixa i primer pis, amb un pati interior per afavorir la lluminositat i la ventilació, especialment a la planta soterrani.

Les funcions assistencials se centraran a la primera planta, amb consultes de medicina general, infermeria, odontologia i usos polivalents. A la planta baixa, hi haurà l’entrada principal, el vestíbul, l’àrea d’atenció ciutadania, pediatria i atenció no programada i urgent. Al soterrani, es trobaran serveis com la consulta de tocoginecologia i llevadora, així com les instal·lacions del SEM amb accés independent.

Jaume Heredia, gerent de la Regió Sanitària Girona, ha destacat la inversió com “una millora significativa en les instal·lacions sanitàries de la zona” “Aquesta obra reflecteix el nostre compromís amb la millora contínua de l’atenció sanitària i dels equipaments des d’on es presta” ha concretat. Heredia també ha remarcat que el nou centre “s’afegeix a l’actual CAP del carrer Tarragona, que es mantindrà com a centre de salut i que podria acollir, per exemple, algunes de les activitats comunitàries. Tot i això, s’estan acabant de definir els seus usos definitius”.

El nou CAP s’edifica seguint el projecte arquitectònic dissenyat per Casa Solo Arquitectes, guanyadors del concurs d’idees. Consistirà en una edificació compacta, de color blanc, amb uns buits ceràmics a la façana que busca recuperar la tradició de les edificacions costaneres. El projecte busca recuperar la tradició costanera amb una edificació compacta de color blanc i elements ceràmics.

Amb un enfocament sostenible, el nou CAP incorporarà disseny bioclimàtic per reduir la demanda energètica i un sistema solar fotovoltaic per a l’autoconsum energètic. Aquesta iniciativa respon a les necessitats de la població, la càrrega poblacional estiuenca i l’evolució dels professionals de la salut, garantint instal·lacions més àmplies i modernes.

 

Redacció

Deixa un comentari