Publicat el 19/01/2021

El dilluns,18 de gener, s’inicià la pròrroga d’una setmana al confinament municipal vigent a Catalunya des del passat dia 7

L’ampliació de la restricció té com a finalitat doblegar la corba de contagis per coronavirus i evitar el col·lapse del sistema sanitari. Després de les festes de Nadal, han empitjorat tots els indicadors epidemiològics.
Segons les últimes dades actualitzades de tres dies enrere, el risc de rebrot al país és de 754 punts; la velocitat de propagació és d’1,31; el nombre de persones hospitalitzades és de 2.809 i els llits ocupats a les Unitats de Cures Intensives (UCI) ascendeixen a 550.
D’acord amb les dades del Departament de Salut, índex de risc a Teià se situa a l’entorn dels 1.100 punts i la velocitat de contagi és de 2,13. Cal recordar que l’epidèmia creix si aquest indicador és superior a 1.

Tendència general
La tendència observada a Teià és similar a la dels municipis de l’entorn: a Alella, aquests dos indicadors s’enfilen a 1.425 i 2,45, i al Masnou es registren guarismes de 1.536 i 2,2. Segons els experts, aquestes dades són molt sensibles i, especialment en poblacions de menys de 100.000 habitants, qualsevol increment amplifica la incidència i pot distorsionar les dades sense que la situació sigui de gravetat. En aquests casos, l’índex de rebrot perd el seu significat númeric o quantitatiu, però actua com a senyal d’alerta per indicar que es tracta d’una situació complicada.
Tal com assenyalen les autoritats sanitàries, Catalunya està patint el pic de la tercera onada de la pandèmia, sense que la xarxa assistencial hagi pogut fer net dels efectes de la segona. Tot i que, de moment, no s’ha registrat una acceleració o un creixement exponencial com el de la primera onada, l’increment de casos és sostingut i generalitzat, amb més de 5.000 nous positius en les últimes 24 hores i amb una taxa de positivitat a l’entorn del 10% sobre el total de tests i proves realitzades.

Des de l’Ajuntament de Teià es recorda la necessitat d’observar les restriccions establertes, seguir les pautes d’higiene bàsiques (Distància – Mans – Mascareta) i reduir al màxim la interacció social. La Regidoria de Sanitat es manté en contacte permanent amb l’Àrea Bàsica de Salut (ABS), segons la qual els nous casos registrats a Teià estan identificats i controlats mitjançant el seu seguiment. La monitorització certifica que no hi ha cap clúster o focus de transmissió comunitària.

Vacunació a Amavir
En aquest context, el passat 7 de gener es va administrar la primera dosi de la vacuna a la majoria de residents del centre Amavir de Teià i a una part del personal que hi treballa. El dia 14, un equip del Departament de Salut va tornar-hi per vacunar a la resta de treballadors. Properament és previst que s’injecti la segona dosi a interns i empleats.

 

Deixa un comentari