Publicat el 28/10/2022

L’esperada notícia d’instal·lar llumeneres en aquest tram del Passeig Marítim, va ser un dels temes que es van abordar a la darrera sessió del Consell de la Vila

 

 

L’Ajuntament del Masnou ja ha culminat l’adjudicació del contracte per instal·lar llumeneres al tram del Passeig Marítim que va del carrer del Brasil fins al terme municipal de Premià de Mar.

El va adjudicar ahir la Junta de Govern Local, per un import de 312.367,55 (IVA inclòs), a l’empresa CM Salvi SL. Ara falta que se signi el contracte, cosa que es preveu fer els propers dies, i que es fabriquin els llums abans de començar a instal·lar-los. Això últim pot trigar, com a màxim, tres mesos.
Per tant, la previsió és que es comencin a instal·lar el proper mes de gener. Seran fotovoltaics i específics per a aquest projecte, que té la singularitat d’ubicar fanals a primera línia de mar, motiu pel qual han de ser resistents a la salinitat i les inclemències costaneres. La instal·lació d’aquests punts de llum va ser la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2020-2021.

S’ha trigat força temps a culminar l’adjudicació del contracte, bàsicament per dos motius.
El primer ha estat la complexitat dels tràmits que es requereixen quan es vol fer una instal·lació com aquesta a primera línia de la costa. Ha calgut obtenir els permisos d’ADIF i de la Demarcació de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic. Aquests permisos s’han concedit, sumant tots dos tràmits, al cap d’uns tretze mesos.
Cal precisar que el procés d’adjudicació va començar a finals de setembre d’enguany, moment en què es va anunciar el resultat de la licitació; és a dir, quina de les ofertes presentades ha estat la més ben valorada. A partir d’aquí, s’ha sol·licitat la documentació requerida a l’empresa que la va presentar. Finalment, un cop lliurada és quan s’ha pogut formalitzar l’adjudicació, que és el que va fer ahir la Junta de Govern Local. En paral·lel, la crisi mundial d’escassetat de materials i inflacionista també ha posat pals a les rodes d’aquest projecte, tant pel que fa a retard com al seu encariment.

Consell de la Vila
La gestió directa de les escoles bressol municipals és un altre dels conceptes que incrementaran les despeses. Amb tot, els comptes s’equilibren amb l’augment dels ingressos i amb la reducció de les inversions previstes, respecte a l’any 2022 i pel fet que el 2023 serà un any de transició, del mandat 2019-2023 al 2023-2027. Segons la presentació de l’Equip de Govern, el projecte de pressupost municipal s’ha calculat tenint en compte que l’Ajuntament té un nivell d’endeutament baix, molt per sota dels límits previstos per la normativa,.

La sessió d’ahir del Consell de la Vila també va servir per explicar el resultat dels segons pressupostos participatius, els corresponents als exercicis 2022-2023. Va guanyar el projecte d’il·luminar l’altre tram del passeig que no disposa d’enllumenat públic, que és l’oposat al que ben aviat disposarà de fanals. És a dir, la ciutadania ha escollit que també s’il·lumini el segment del litoral masnoví comprès entre el port i Montgat. Es preveu dedicar-hi una inversió de 250.000 euros. El segon projecte més votat en aquesta segona edició dels pressupostos participatius és el que planteja incrementar les actuacions per fer accessibles les voreres. En aquest cas, es preveu destinar-hi 242.750 euros.

Els representants de la ciutadania al Consell de la Vila van intervenir per preguntar detalls sobre el pressupost municipal del 2023. Ja al torn obert de paraula, el protagonisme el va tenir la implantació de la prova pilot d’estacionament regulat en zona verda. L’alcalde, Jaume Oliveras, va explicar que l’acollida dels veïns de l’àmbit està sent, en general, força positiva. Va denunciar, però, el vandalisme que destrueix o inutilitza els parquímetres. És la principal dificultat que entorpeix el bon funcionament d’aquesta zona verda, implantada a finals de setembre. Oliveras es va mostrar obert a fer-hi ajustaments si, passades algunes setmanes, es detecta alguna disfunció o aspecte que calgui millorar. Encara sobre aquest assumpte, es va demanar que es proporcionés una atenció especial a la gent gran, per exemple, perquè poden tenir dificultats per fer el pagament de les tarifes de la zona verda a través de l’aplicació Aparcare, sobretot tenint en compte que bona part dels parquímetres han quedat malmesos pels actes vandàlics.

El Consell de la Vila és el màxim òrgan de participació ciutadana, de caràcter consultiu, del Masnou. Està format per ciutadans, ciutadanes, associacions veïnals i entitats del municipi, a més a més de càrrecs electes i personal tècnic de l’Ajuntament

 

Redacció
Imatge: Tram del passeig Marítim comprès entre carrer del Brasil i Premià de Mar.
Font: Ajuntament de  Masnou

Deixa un comentari