Publicat el 14/05/2024

Sabors Maresme, una nova iniciativa gastronòmica ha vist la llum aquest dilluns a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar

 

 

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha liderat aquest esdeveniment, presentant una plataforma que busca revolucionar el panorama gastronòmic local. Sabors Maresme uneix restauradors, allotjaments i empreses dedicades als esdeveniments i activitats gastronòmiques per celebrar i reivindicar els sabors autèntics del producte local.
En paraules de Carme Ponsa, presidenta del Consorci, “Sabors Maresme és un reflex fidel del nostre entorn, una combinació perfecta dels productes de la terra i del mar, elaborats amb passió i degustats amb plaer. Aquesta iniciativa és una aposta clara per valorar tot el potencial que tenim a la comarca i compartir la nostra rica cultura culinària amb el món”.

El propòsit de Sabors Maresme és destacar les empreses locals que treballen amb productes de proximitat, únics i característics de la comarca, posant-los sota els focus i reconeixent-ne la seva qualitat. Aquesta tasca és crucial, ja que molts dels consumidors locals desconeixen els productes que es cultiven a prop de casa seva.

Per potenciar aquest moviment, el Consorci organitza de manera regular esdeveniments de networking entre els agents del sector turístic, fomentant la col·laboració i la cooperació entre ells.

La taula rodona que ha tingut lloc en aquest esdeveniment ha reunit noms destacats de la gastronomia local, com Miquel Aldana, xef del restaurant Tresmacarrons, i Dani Pujol de Verdpujol, un productor local. Tots dos han destacat la importància d’iniciatives com Sabors Maresme per preservar el sector primari i difondre la riquesa de la comarca.

En aquest moment, Sabors Maresme ja compta amb més de seixanta establiments adherits, i continua creixent amb l’objectiu d’incloure més empreses vinculades a l’enogastronomia local. La participació en aquesta iniciativa és totalment gratuïta, sempre i quan els establiments compleixin amb els requisits establerts.

La col·laboració de diverses entitats, com la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme i el Consorci d’Enoturisme de la DO Alella, ha estat fonamental per al desenvolupament d’aquest projecte.

Emma Pla, directora del Màster en Innovació de la Gestió Turística i investigadora de TURCiT, ha subratllat la importància de projectes com Sabors Maresme en la promoció turística del territori, connectant-lo amb la comunitat local i millorant l’experiència dels visitants.

La presentació de Sabors Maresme ha estat tot un èxit, celebrada en un marc ideal que simbolitza el futur prometedor d’aquesta iniciativa. L’alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, ha destacat la riquesa i la diversitat dels productes que conformen l’ànima del Maresme.

 

Redacció

 

Deixa un comentari