Publicat el 08/10/2019

La presentació es fa aquest dimecres 9 d’octubre (19 h) a l’Espai Cultural can Bisa

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilassar de Mar conjuntament amb Càritas Vilassar de Mar presenta el nou model d’ajuts alimentaris per a les persones més vulnerables de la població, que es du a terme des del juliol del 2019.
La presentació es fa aquest dimecres 9 d’octubre (19 h) a l’Espai Cultural can Bisa i comptarà amb les intervencions de Núria Arasa, regidora de Serveis Socials, Habitatge, Gent Gran i Promoció de la Salut; Mn. Toni Roman, rector de la parròquia; Mercè Darnell, cap de programes de necessitats bàsiques de Càritas; Ana Moreu, responsable de Càritas Vilassar de Mar i Gabi Garcia, treballador social de l’EBAS de Vilassar de Mar.
La Targeta Moneder és un nou sistema d’ajut social per comprar aliments que substitueix l’entrega d’aliments que es feia a través de Càritas. La Targeta Moneder, programa que s’ha treballat durant gairebé dos anys, és una targeta prepagament amb un valor monetari definit per Serveis Socials que pretén evitar l’estigmatització i potenciar la normalització de les persones beneficiàries d’aquest tipus d’ajuts. “Amb aquest nou model es passa d’un sistema assistencialista a un model proactiu que prioritza la dignitat de la persona i també la coresponsabilitat a la seva problemàtica”, explica la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa.
Aquest any 2019, des de l’Ajuntament i Càritas s’han destinat més de 80.000 € a la partida d’ajuts alimentaris. Es calcula que al final del 2019 s’hauran beneficiat de la Targeta Moneder prop de 200 persones. La quantitat que percep cada família varia en funció de les seves característiques, oscil·lant entre els 30 € i els 100 €/mes. El programa és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona i CaixaBank.
Per tal de ser beneficiari d’aquest nou ajut, cal complir uns requisits, valorats pel personal de Serveis Socials en base al Reglament municipal de prestacions socials de caràcter econòmic de l’Ajuntament de Vilassar de Mar (BOP, 15/05/2017).
El programa Targeta Moneder també estableix condicions d’ús, com que els productes d’alimentació han de ser aliments bàsics. En cap cas es podran treure diners en efectiu. La utilització de la Targeta Moneder implica un seguiment per part de Serveis Socials de la despesa realitzada per comprovar el seu bon ús.
A més de la Targeta Moneder, des de Càritas es fan tallers per tal de promocionar, empoderar, donar autonomia i dotar de recursos personals a a les persones que necessiten d’aquest ajut.

Deixa un comentari