Publicat el 11/06/2024

La tercera edició del FRANQUESA – Festival de dansa i cultura popular del Maresme, té com a objectiu esdevenir un punt de referència en creació, recerca, diàleg i experimentació del moviment

 

 

El 18 i 19 de juliol tindrà lloc a Premià de Dalt la tercera edició del FRANQUESA – Festival de dansa i cultura popular del Maresme, que enguany comptarà amb les actuacions de la Cia Roberto G. Alonso i l’Esbart Manresà, les produccions pròpies JOC -d’Aleix Martínez amb la companyia ManNera Dansa, Arnau Obiols i l’Esbart Català de Dansaires- i CAMÍ -amb la ballarina Nathàlia Gómez i l’actor Àlex Casanovas-, a més de tallers de dansa i sardanes, i una taula rodona sobre “La dona en la cultura popular”.

El Festival Franquesa, codirigit per Aleix Martínez i Emma Escolano- arrencarà el dijous 18 de juliol, a les 18:30 hores, amb els TALLERS DE DANSA POPULAR I SARDANES a càrrec d’Anna Mir i Josep Fecúndez, a l’Espai Frontó.
Tots dos tallers estan pensats per a totes les edats amb la finalitat d’acostar la dansa popular i les sardanes a tot el públic del festivals.

A continuació, a les 19.30 hores, a l’Espai Teatre, tindrà lloc la TAULA RODONA “La dona en la cultura popular”, en la que participaran personalitats vinculades al món de la cultura popular i la dansa.

A les 20:30 hores -tant del dijous 18 com del divendres 19- es representarà l’espectacle de suport a la creació CAMÍ, a l’Espai Petanca. Amb el procés creatiu d’aquesta nova producció, s’estableix un diàleg entre la dansa contemporània -a càrrec de Marc Jubete i Nathalia Gómez- i el teatre de text -per part d’Emma Escolano i Àlex Casanovas.Tant la primera jornada del FRANQUESA com la segona finalitzaran a les 22:00 hores, a Can Casadellà, amb l’espectacle JOC, una producció pròpia del festival que compta amb el suport de la Fundació Joan Miró de Barcelona i la Fundació PoolHaus-Blankenese d’Hamburg.
Vídeo de l’espectacle: https://vimeo.com/914102263

El divendres 19 de juliol a les 18:30 hores tindrà lloc, a l’Espai Teatre, la representació d’ALMAZUELA de la Cia. Roberto G. Alonso,un espectacle pensat per als espectadors més petits, que recrea un món surrealista, ple de fantasia, on res sembla el que és.
Vídeo de l’espectacle: https://www.youtube.com/watch?v=Ahs4Udy3e54

Després d’ALMAZUELA, a les 19:30 hores, l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages presentarà, a l’Espai Pista, RÆPTE, una revisió sobre la transformació que necessita la nostra societat, per poder encarar els canvis socials, polítics i ecològics que cal afrontar.
Els quatre exercicis espirituals fan de pont entre la vida de Sant Ignasi i la societat actual. L’Esbart s’emmiralla en el Renaixement per poder transformar la societat contemporània. Per una banda, aquesta transformació de Sant Ignasi es va poder copsar en el conegut RÆPTE de Sant Ignasi, l’experiència mística que va portar al Sant a restar vuit dies i vuit nits immòbil. I, per altra, el REPTE que tenim de canvi com a societat i, al mateix temps, el repte de l’Esbart de presentar una espectacle de dansa tradicional adaptat al segle XXI.

 

Redacció

 

 

 

 

 

Deixa un comentari