Publicat el 27/09/2019

Cabrera de Mar aposta amb força per divulgar el seu patrimoni iberoromà amb el festival Reviu Ilturo, ple de propostes culturals per a tots els públics

El Reviu Ilturo se celebrarà durant els caps de semana del 5, 6 i 12 i 13 d’octubre. Des de l’any passat que ha reemplaçat la tradicional Fira Iberomana que es feia a Cabrera de Mar, amb un nou format de divulgació cultura i patrimonial.

Reviu Ilturo és un esdeveniment que, segons expliquen els seus promotors, l’Ajuntament de Cabrera de Mar, “pretén divulgar el ric patrimoni arqueològic local, on fa més de 20 segles convivien ibers i romans”.  Precisament, el que es busca, és que els visitants coneguin les múltiples possibilitats del patrimoni local a través de propostes de caire divulgatiu i lúdic. D’altra banda, en col·laboració amb el Consorci de Promoció Turística del Maresme, el Reviu ilturo torna a ser una de les activitats centrals del Festival Laietània, que se celebra anualment a la comarca.

Precisament, el passat 26 de setembre va fer-se la presentació del Festival Reviu Ilturo als mitjans, en roda de premsa. Es va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir; el president del Consorci de Promoció Turística del Maresme, Joaquim Arnó; el regidor de Cultura, Sergi Teodoro i l’arqueòleg municipal, Albert Martín.

Reviu ilturo es vertebra a partir de dos caps de setmana. Un dedicat al món ibèric (5 i 6 d’octubre) i un altre al romà (12 i 13 d’octubre). La programació horària del festival es concentrarà en les franges horàries en les quals l’any passat es va tenir més afluència de públic: dissabtes a la tarda de 17 a 21h i diumenges de 10 a 14h.

Pel que fa al contingut del festival, la programació s’ha millorat i renovat: visites guiades als jaciments, monòlegs històrics, conferències i recreacions històriques, entre d’altres activitats per al públic més ampli, com la interacció amb museus de la comarca o desfilades de roba de l’època. També hi haurà experts que tractaran temes relacionats amb els jaciments i el ric patrimoni iberoromà de la localitat, com ara el món militar a l’època ibèrica, la dona a l’antiguitat o la vida d’un legionari romà, entre més d’una cinquantena de propostes.

Més informació a: www.gaudeixcabrera.cat

Redacció La Clau. 

Foto: Albert Martín, Sergi Teodoro, Jordi Mir i Joaquim Arnó, durant la roda de premsa de presentació del festival. / Foto: Ajuntament de Cabrera de Mar.

Deixa un comentari