Publicat el 02/08/2022

S’han remodelat íntegrament aquests dos passatges exclusius per a vianants, garantint-hi l’accessibilitat i unificant-los paisatgísticament

 

 

 

 

Ja s’ha donat per enllestida la reurbanització del carrer del Pallars i del tram del carrer de la Selva comprès entre els carrers del Berguedà i de la Segarra, al barri del Masnou Alt. Ambdós espais ja eren passatges exclusius per a vianants, però amb aquesta actuació s’han remodelat íntegrament, garantint-hi l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda i unificant-los paisatgísticament.

Les obres es van iniciar el setembre de l’any passat. La previsió inicial era que s’acabessin al cap de sis mesos, però s’han allargat per diversos imprevistos sorgits en executar els treballs, que van obligar a modificar el projecte inicial.
Finalment, la reurbanització d’aquests dos passatges ha suposat per a l’Ajuntament una inversió de 302.658,97 euros (IVA inclòs) i l’ha dut a terme l’empresa Construcciones y Obra Públicas Dibesa, SL. Els problemes detectats en el transcurs de les obres i l’encariment dels materials han obligat l’Ajuntament a incrementar la despesa prevista inicialment, que s’havia xifrat en 275.154 euros (IVA inclòs).

Com que aquests dos passatges es troben en una zona amb desnivell, ha calgut fer moviments de terres, enderrocar murs de contenció i construir-ne nous. També s’hi ha renovat la pavimentació, l’enllumenat i l’enjardinament, i s’hi ha instal·lat una nova xarxa de reg. S’ha procurat mantenir-hi el màxim nombre dels arbres que ja hi havia. Alguns, però, s’han hagut de trasplantar.

La remodelació d’aquests espais forma part d’un projecte més extens per millorar l’espai públic al barri del Masnou Alt. En una fase posterior, es reurbanitzarà el carrer de la Segarra, seguint el mateix patró que s’ha aplicat als dos passatges renovats.
Es remodelarà amb la intenció que esdevingui l’eix d’una nova zona amb prioritat per a vianants que connectarà els jardins de Lluís Companys, el parc infantil del Berguedà –que es renovarà properament– i la placeta de l’Equipament Cívic Els Vienesos.
A fi de comptes, l’objectiu és dotar el barri d’una nova zona òptima per al passeig i l’ús ciutadà, tot potenciant la interrelació entre aquests espais públics i millorant els itineraris de pas i les zones d’esbarjo, fent-los més agradables, oberts i segurs.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament del Masnou

 

 

 

Deixa un comentari