Publicat el 07/07/2022

Després de tres dies intensos d’activitats, diumenge va cloure la Fira Argillà Argentona 2022 amb la tradicional “Trepitjada de fang”

 

 

 

 

D’aquesta manera singular i festiva es tancava la Fira Argilà, la gran cita de la ceràmica a Catalunya, un esdeveniment que enguany celebrava el retorn a la normalitat prèvia a la pandèmia amb un important èxit de públic i una alta qualitat a la fira d’expositors que repetia a l’Escola Bernat de Riudemeia.

Cal valorar també molt positivament l’alta participació a les diferents activitats programades, com els tallers de torn, l’espectacular taller de rakú i la trepitjada de fang.
També van ser molt concorregudes les visites guiades al Museu del Càntir i a l’exposició de ceràmica contemporània francesa. Com és habitual, hi havia activitats per a tots els públics, i un cop més tots van respondre a la crida.

 EL CÀNTIR “PINO’S” I LA CERÀMICA FRANCESA, GRANS ESTRELLES 

Com s’ha esmentat a l’inici, cal destacar especialment el Càntir de l’any, obra de la premiada arquitecta Carme Pinós, ja que es van complir i amb escreix les previsions més optimistes i el diumenge a la tarda es van exhaurir els 500 exemplars de què es disposaven per la fira.
Ara es preveu tenir-ne 1.000 exemplars més (de l’edició limitada total de 3.000) per la Festa del Càntir, el dia 4 d’agost.

També van brillar amb llum pròpia la ceràmica francesa, amb una espectacular exposició que per primer cop ocupava tot el primer pis del Museu del Càntir, una conferència i les dues sessions de la 17a edició de “Cineràmica”. El país convidat va demostrar el privilegiat nivell de la seva ceràmica.

Des de l’organització de la Fira Argillà Argentona es vol donar les gràcies a totes les entitats i empreses que han fet possible un any més aquesta Fira que converteix Argentona en la capital de la ceràmica. I evidentment, cal fer una menció especial a la setantena d’expositors, artesans i ceramistes que han portat a la Fira el millor de les seves creacions artístiques des de diferents punts de Catalunya i del món.

 

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament d’Argentona

 

Deixa un comentari