Publicat el 14/09/2020

El niu estava situat a l’aparcament de davant del CAP Llavaneres

La regidoria de Salut Pública ha fet retirar un niu de vespa asiàtica que s’havia instal·lat al costat de l’aparcament del CAP, al passeig de Jaume Brutau. Les feines es van dur a terme la matinada de diumenge a dilluns a càrrec d’una empresa especialitzada, que va afirmar que es tracta del niu més gran que han retirat aquest estiu.

La vespa asiàtica (Vespa velutina) és una espècie invasora provinent del sudest asiàtic. Detectada a Europa l’any 2004, s’està expandint ràpidament pel continent ja que no té cap depredador natural i les condicions climàtiques li són favorables. Es tracta d’una espècie diürna que és més activa durant l’estiu. S’alimenta principalment de fruites i d’altres insectes i representa una amenaça per la biodiversitat autòctona. Una de les especies més afectades és l’abella de la mel, que a banda de ser important per l’apicultura, té un paper clau en la pol·linització.

Què fer en cas de localitzar un niu?
En cas que localitzeu un niu, cal que feu arribar la informació a l’Ajuntament amb un correu electrònic a sanitat@ajllavaneres.cat. Si el niu és a la via pública, de la retirada se’n fa càrrec el consistori.
En cas que el trobeu en el vostre entorn privat (habitatge, jardins particulars, parterres comunitaris, etc.), caldrà que contacteu una empresa de control de plagues especialitzada. Al web del Departament de Salut de la Generalitat podeu consultar-ne :
https://salutweb.gencat.cat/web/.content/_ambits-actuacio/Per-perfils/Empreses-i-establiments/control-de-plagues/ROESP/consulta/ROESP-DS.pdf

 

Deixa un comentari