Publicat el 17/02/2021

Amb la temàtica “El circ”, professionals i residents de la residència i centre de dia Can Boada han participat en aquest concurs de disfresses organitzat per l’Ajuntament de Mataró

La Residència i Centre de Dia Can Boada ha estat la guanyadora del concurs “La Gent gran es disfressa” que premia la millor disfressa entre les residències i centres de dia per a la gent gran de la ciutat de Mataró. Enguany, el jurat, format per membres de la Comissió de Cultura del Consell Municipal de la gent gran, va tenir en compte aspectes com l’originalitat, el grau de dificultat i la sostenibilitat tant en l’elaboració de la disfressa com en la realització de la decoració que l’acompanya.
“El circ” ha estat la temàtica escollida per Can Boada al presentar-se al concurs. El centre s’ha emplenat durant aquests dies de lleons, pallassos i cartells anunciant el que per molts ha estat i és “l’espectacle més gran del món”. Professionals i residents del centre han treballat durant les darreres setmanes per donar forma a les disfresses i l’ambientació que les acompanya. Gran part de la decoració s’ha concentrat a la planta baixa del centre perquè les famílies que sempre han estat molt implicades en la celebració del Carnestoltes, aquest any, malgrat la distància física, també  poguessin gaudir i veure gran part del treball realitzat.

Aquest any, la participació en el concurs, davant la pandèmia, ha estat virtual. Els centres participants han enviat unes fotografies que resumien l’esperit del Carnestoltes i de la temàtica escollida.
Finalment, el jurat, reunits també de forma telemàtica el passat 12 de febrer, han escollit Can Boada com a guanyador.
El segon premi ha estat per la residència Cerdanyola, amb temàtica brasilera. i
El tercer i quart premi per la residència Sant Josep i el centre de dia Sent Actiu, que s’han inspirat en Hawai i el ratolí Perez, respectivament.

Des de Can Boada, Marta Plantada, coordinadora de Projectes de Vida i Educadora social de la residència, destaca la satisfacció i alegria de totes les persones, residents i professionals, que donen les gràcies al jurat davant del reconeixement. Destaca que part dels decorats “els hem realitzat aprofitant el cartró de rebuig que genera el nostre centre setmanalment i les disfresses han estat realitzades durant setmanes en els diferents tallers creatius per residents i professionals del centre”. Afegeix que amb aquesta disfressa s’ha volgut “reflectir el que ha estat un dels grans valors durant aquests darrers mesos: l’actitud positiva, els somriures, l’esperança i el bon humor que ens han acompanyat per facilitar i donar valor al dia a dia de les persones que acompanyem”.

Sobre Residència i Centre de Dia Can Boada
La residència i Centre de Dia Can Boada, gestionada per VIMA, obre les seves portes al 2002. És un Centre Acreditat per la Generalitat de Catalunya, que aposta per la millora constant i actualment disposa de 75 places residents (50 privades i 25 subvencionades) i 5 places de Centre de Dia. Com tots els centres VIMA treballa des de la perspectiva del model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) amb caràcter estimulador, rehabilitador i potenciador de les habilitats socials, físiques i cognitives de la persona resident. Ofereix múltiples serveis adaptats a la persona i està situat al centre de Mataró. Un dels seus projectes més immediats és la plena posada en marxa de l’especialització en psicogeriatria USE (Unitat de Suport Especialitzat) per atendre les persones que conviuen amb demència i/o trastorns psiquiàtrics.
Sobre VIMA
Des de l’1 de juliol de 2020, VIMA és la marca de Grup VL que gestiona les Residències per a Gent Gran i Centres de Dia de l’entitat i ofereix gestió i assessorament a altres entitats que treballen en l’àmbit dels serveis i l’atenció a persones dependents.
Com a entitat gestora de Grup VL, VIMA hereta els més de 40 anys de recorregut del grup, en el territori català, donant suport al projecte de vida de les persones grans. Tots els centres gestionats ara per VIMA estan integrats en el seu entorn, compten amb un equip de professionals altament qualificats i un disseny adequat per a oferir la millor atenció als residents. Es treballa segons el model Libera Care, per a l’eliminació de contencions, i amb la perspectiva i sota la mirada de l’Atenció Centrada en la Persona.
VIMA, amb més de 700 professionals que hi donen servei, comparteix la satisfacció de formar un equip sòlid amb un projecte comú: aportar l’experiència, esforç i coneixements per a la millora de la qualitat de vida de la gent gran. VIMA gestiona, en l’actualitat, 7 Centres Residencials i 7 Centres de Dia i dóna servei d’assessorament a la Fundació Privada Vella Terra.

Des de VIMA:
Esperem contribuir, mitjançant el nostre treball, a fer del món un lloc on TOTES les persones puguin desenvolupar-se en llibertat.
Treballem per a donar continuïtat i suport al Projecte de Vida de cada persona usuària.
Els nostres valors: respecte, humilitat, professionalitat, innovació i personalització.
https://www.vima.com

 

 

 

 

Deixa un comentari