Publicat el 12/05/2020

A partir d’aquest dimecres 13 de maig es reprenen els treballs de poda dels plataners de la Riera Targa, carrer Rafael Riera Prats i Riera Salvet. Un treballs que es van haver d’aturar a causa de l’estat d’alarma

Els treballs que es portaran a terme són anomenats de “poda en verd”, que vol dir que es fa quan l’arbre està actiu vegetativament i, per tant, no permeten l’eliminació d’alts percentatges de branques.

Pel que fa la presència del borrissol que transporta la llavor es produeix entre els mesos de març i maig. Per intentar reduir les molèsties i irritacions que això ocasiona, des d’aquest mes de maig es recupera la freqüència de neteja viària, perduda durant el mes de març, amb especial atenció al carrers i espais lliures amb major problemàtica de dispersió de la llavor.
Recordar que l’arbrat aporta un funció bàsica per a la millora de la qualitat de l’aire (absorció de contaminants i CO2), el que suposa un benefici demostrat per a la salut molt superior a les molèsties que puguin generar.
El Pla de Poda municipal preveu la substitució (no eliminació) progressiva de l’arbrat que, per un motiu o altre, pugui generar molèsties (com és el cas dels plataners).

 

Deixa un comentari