Publicat el 30/08/2017

Dues unitats subaquàtiques dels Bombers i els Mossos tornaran a pentinar aquest dimecres les aigües del pantà

Els equips d’emergències reprendran cap a les nou d’aquest dimecres al matí la recerca de la parella de joves del Maresme desapareguts des de dijous passat a l’entorn del pantà de Susqueda (Selva). Dues unitats subaquàtiques dels Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra tornaran a pentinar aquest dimecres les aigües del pantà per mirar de trobar els dos joves, de 21 i 23 anys. Els joves van dir a casa seva que anaven a fer caiac i no se n’ha sabut res més. Els serveis d’emergència van trobar aquest dilluns a la nit el cotxe en què viatjaven al fons del pantà i aquest dimarts ha estat reflotat. Els joves no eren a dins.

Paral·lelament, els Mossos han fet pública una fotografia dels dos joves i han instat la ciutadania a ajudar a buscar-los.

Les tasques per reflotar el vehicle han durat hores, des de les onze del matí fins cap a les cinc de la tarda. Després, policia científica dels Mossos d’Esquadra han inspeccionat el cotxe (un Opel Zafira de color blau) i han recollit proves i vestigis de l’interior, que s’han endut en diverses caixes.

El vehicle estaria preparat perquè la parella hi passés la nit, perquè tenia els seients de darrera plegats i hi havia un palet a la zona del forat que fa el maleter. A més, hi havia matalassos, sacs de dormir i restes de menjar. El cotxe va aparèixer bolcat i, tot i que inicialment Mossos i Bombers van confirmar que tots els vidres estaven tancats, aquest dimarts han matisat que la finestra del conductor estava oberta.

Un cop localitzat el vehicle, durant la primera inspecció subaquàtica, el maleter es va obrir per la pressió i part del contingut del vehicle va sortir surant. Els equips d’emergències han trobat diversa documentació, entre la qual hi ha la personal dels dos joves i també de manuscrita.

Els equips d’emergències van donar per tancat el dispositiu d’aquest dimarts a les nou del vespre. El cap d’intervenció de la regió d’emergències de Girona, Jordi Marquès, explicava que la principal hipòtesi amb la que treballen és que “les dues persones són a l’interior del pantà” i que no continuarien fent recerca terrestre si no apareix algun nou indici a la investigació. Per això, aquest dimecres dues unitats subaquàtiques dels Bombers de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra centraran els seus esforços a pentinar les aigües del pantà. En relació a les informacions que apunten a una possible manipulació del cotxe per fer-lo caure a l’aigua, Marquès afirmava que “no es pot corroborar res” perquè ara per ara totes les hipòtesis estan obertes.

ACN Susqueda
Foto: Els Mossos publiquen una foto de la parella desapareguda a Susqueda i insten la ciutadania a ajudar a buscar-la

Deixa un comentari