Publicat el 28/02/2020

L’ampolla plegable es lliurarà gratuïtament a totes les persones propietàries de gossos que constin al cens municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Vicenç repartirà 500 ampolles plegables destinades a la neteja dels orins del gossos que passegen pel municipi. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya ‘Siguem cívics’, impulsada per la regidoria de Sanitat, Salut Pública i Consum arrel de l’entrada en vigor de la modificació de l’ordenança sobre la tinença d’animals, que pretén que la ciutadania tingui més consciència de poble a l’hora de fer ús dels espais públics i les diverses instal·lacions municipals i, d’aquesta manera, aconseguir una vila més neta i cívica. La inversió realitzada pel consistori per la compra d’aquestes ampolles ha estat de 877,25 euros.

L’ampolla plegable es lliurarà gratuïtament a totes les persones propietàries de gossos que constin al cens municipal d’animals de companyia de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. Per a obtenir-la, cal dirigir-se a les dependències municipals del Casal de Cultura (Pl. del poble, 6).
L’ampolla també s’entregarà a totes aquelles persones que censin el gos per primer cop.

L’ordenança que regula la tinença d’animals prohibeix que els animals orinin als parcs infantils, zones d’esbarjo i façanes d’edificis, havent de realitzar les seves necessitats en tot cas als embornals de la xarxa de clavegueres, a la part inferior de la vorada de la vorera o als escocells dels arbres.
També obliga els propietaris a portar una ampolla o recipient similar amb aigua per diluir els orins dels seus animals i contempla com a infraccions sancionades amb multes de 100 fins a 400 euros, el fet de no recollir les deposicions d’un animal de companyia i no netejar amb aigua els orins dels animals.

Amb l’objectiu de contribuir al compliment d’aquesta ordenança, el consistori distribuirà aquestes ampolles plegables dissenyades amb l’objectiu de facilitar la dissolució de l’orina dels animals.
Les ampolles s’han d’omplir d’aigua i, per a millorar encara més la neteja, s’hi pot afegir unes gotes de vinagre que ajuden a neutralitzar l’olor dels orins aconseguint així eliminar la molèstia i també que l’animal torni a fer pipi en el mateix lloc.
Es desaconsella fer ús de lleixiu perquè no és bo ni per als animals ni pel mobiliari urbà. A més, també s’han editat uns fulletons informatius que es distribuiran a totes les llars del municipi.
‘Amb aquestes ampolles volem contribuir a promocionar el civisme entre els santvicentins i les santvicentines, esperem que siguin d’ajuda per a mantenir el nostre poble més net i contribueixin també a evitar la degradació dels fanals, bancs i altre mobiliari públic’, ha subratllat l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval.

 

Deixa un comentari