Publicat el 04/07/2022

Es tracta d’una acreditació de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI) com a unitat assistencial. El següent pas és treballar per a obtenir l’acreditació com a unitat docent.

 

 

 

El servei de Medicina Interna realitza anualment unes 300 exploracions d’ecografia clínica, tant a les unitats d’hospitalització com a consultes externes, Hospital de dia polivalent o Hospital a domicili.

Es tracta d’una ecografia que es fa fora de la unitat de diagnòstic per la imatge, normalment a peu de llit del pacient, que en cap cas substitueix l’ecografia convencional realitzada pels radiòlegs, però que permet al metge complementar l’exploració física i millorar el diagnòstic.
La unitat d’ecografia clínica del servei de Medicina Interna està formada per Natalia Gil, Peter Reth i Javier Fernández, tot i que cada cop més altres professionals del servei estan començant a utilitzar aquest tipus d’exploració de forma habitual amb els seus pacients.
Segons Fernández, referent de la unitat, “l’ecografia clínica ens permet monitorar als pacients i veure l’evolució de líquids corporals i hemodinamia, i també és de gran utilitat en la realització de procediments no invasius com la toracocentesi i paracentesis diagnòstica”.

L’acreditació de la SEMI té com a objectiu assegurar la capacitació dels professionals i la qualitat de les exploracions realitzades, promoure la docència en ecografia clínica, facilitar la implantació d’aquesta tècnica tant en el Servei de Medicina Interna com en altres serveis de l’Hospital i promoure la recerca amb altres centres.

 

Redacció
Imatge i font: Consorci Sanitari del Maresme

Deixa un comentari