Remunta la contractació al Maresme fent disminuir l´atur | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 04/04/2012

Primer mes amb dades positives. El dinamisme del sector serveis, i en especial de l´hostaleria, ha frenat la tendència a l´alça de les xifres d´atur. Segons les dades fetes públiques per l´Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, durant el mes de març ha remuntat la contractació i el volum de persones sense feina al Maresme ha disminuït en 532.
Percentualment la disminució de l´atur al Maresme ha estat superior a la registrada a la província de Barcelona i a la del conjunt de Catalunya. Mentre a la comarca s´ha comptabilitzat una reducció de l´atur de l´1,32%, a la província ha estat del 0,08% i a Catalunya del 0,58%. En xifres absolutes, al Maresme hi ha hagut 532 persones que han trobat feina. La xifra total de persones desocupades és de 39.715 i la taxa d´atur comarcal se situa en el 17,1%, 1 punt per sobre de la provincial i de la catalana.
Els homes s´han beneficiat més que les dones. Entre el col·lectiu masculí s´han registrat 413 aturats menys i entre les dones la disminució ha estat de 119. Pel que fa a grups d´edat, la nova contractació s´ha concentrat entre els 16 i els 44 anys.
L´anàlisi de les dades per sectors econòmics que du a terme l´Observatori de Desenvolupament Local constata que el principal sector en el qual s´ha concentrat l´ocupació ha estat els serveis i en menor volum la construcció. En canvi, a l´agricultura i entre el col·lectiu de persones que consten sense ocupació anterior (SOA) s´ha detectat un lleuger augment de l´atur. A la indústria no hi ha hagut moviments.
DADES PER MUNICIPIS
El mes de març ha deixat un descens de les xifres d´atur a 19 dels 30 municipis del Maresme: Alella, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d´Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera.
Els municipis que registren una taxa d´atur superior a la mitjana comarcal són: Pineda de Mar (21,94%), Mataró (21,41%), Tordera (21,03%), Calella (18,91%), Malgrat de Mar (18,49%), Premià de Mar (17,58%), Palafolls (17,43%) i Canet de Mar (17,22%).

Deixa un comentari