Publicat el 18/03/2022

Després de 50 anys de concessió externa amb l’empresa AGBAR, l’Ajuntament, ha volgut recuperar un servei essencial en tot el seu cicle a través d’una EPEL (Entitat Pública Empresarial Local)

 

 

El desembre d’aquest 2022, després de 50 anys, finalitza el contracte de concessió amb l’empresa AGBAR -antiga SOREA- i l’Ajuntament, amb el suport unànime de tots els grups municipals, a excepció del regidor no adscrit, ha decidit recuperar la gestió directa del servei d’abastament d’aigua i clavegueram.

Després dels treballs previs del grup i la comissió d’estudi creats per elaborar propostes i estudiar els tràmits per a la municipalització amb coneixement i garanties, s’han portat al Ple d’aquest dijous, les conclusions que determinen el model de gestió a través de la creació d’una a entitat pública de l’aigua de Vilassar de Dalt.

En aquest sentit, el Ple també ha aprovat la constitució i els estatuts pels quals es regirà l’entitat pública empresarial local VILASSAR DE DALT AIGÜES, EPEL-ViDA, el Reglament del Servei Municipal de clavegueram de Vilassar de Dalt i el Reglament del servei municipal d’aigua de Vilassar de Dalt.

Amb tot, Vilassar de Dalt fa un pas decisiu per a la construcció del nou model d’aigua a Vilassar que, després de 50 anys, tornarà a la gestió pública municipal com ho han fet altres municipis com Mataró, Argentona i Arenys de Munt.
A Catalunya, la darrera dècada ja han fet aquest canvi en la gestió 21 municipis, i cada cop més són els que ho fan quan s’acaben les concessions. Al llarg d’aquest procés, l’Ajuntament, ha comptat amb el suport i l’assessorament de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMAP), de la qual en forma part, i de la consultora especialitzada CAPIOL.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Vilassar de Dalt

Deixa un comentari