Publicat el 31/03/2022

Divendres 1 d’abril a Can Serra s’inaugura l’exposició “Matèries en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu de Mataró”

 

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Vidre el visitant es podrà endinsar en les col·leccions del Museu, per fer un repàs al com i el quan d’aquesta producció tan singular que va donar volada a Mataró a partir del segle XVII.

Les col·leccions de vidre del Museu es nodreixen en gran mesura de les excavacions arqueològiques que s’han dut a terme a la ciutat i al seu territori, des dels anys seixanta fins avui.
També provenen de donacions, com la de Cristalleries de Mataró, l’any 2009, que va suposar la incorporació de més de 500 peces de gran singularitat, o de dipòsits de la Col·lecció Nacional d’Art Contemporani, com l’obra «Horitzó prenyat» de Blanca Casas Brullet.

“Matèries en fusió. El vidre a les col·leccions del Museu de Mataró” es desplega en quatre àmbits temàtics i cronològics: La revolució del vidre bufat a l’antiguitatL’esclat de la producció local renaixentista; Càntir, porró i almorratxa: cap a una expressió pròpia del barroc; La industrialització vidriera: el cooperativisme i el forn del vidre de Mataró.

Es completa la presentació dels objectes de la col·lecció del Museu amb la programació d’un cicle expositiu a la sala 2 amb la participació d’artesans, artistes i creadors en vidre contemporanis on mostrarem el treball de Luesma & Vega, Eduardo Nieto, David Gibernau, Ferran Collado, Pròsper Riba, Meritxell Tembleque, Quim Falcó, Esther Aliu i Lara Fluxà.

L’exposició, que es podrà veure fins al 5 de febrer del 2023, ha comptat amb la col·laboració dels membres de l’Associació del Vidre Bufat de Mataró, i també de l’artista Esther Aliu, que ha tingut cura del cicle contemporani.

Relacionat amb l’exposició: es faran visites guiades el primer dissabte de mes a les 18 h i activitats familiars: primer diumenge de cada mes a les 12 h. També hi haurà visites concertades per a grups i escoles.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Mataró

Deixa un comentari