Publicat el 03/01/2020

La Cavalcada d’aquest any tindrà una temàtica dedicada a la Mediterrània i als valors que provenen dels països situats a la seva riba

Diumenge, 5 de gener, Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran un any més a Badalona per mar, a bord del vaixell Ciutat de Badalona que enguany celebra els 90 anys de la seva construcció. Després, els Reis recorreran els carrers de la ciutat pujats a les seves carrosses que enguany tenen com a temàtica central “Oda a la Mediterrània” destacant els valors que provenen dels països situats a la riba d’aquest mar i també els valors del Nadal, concretats en la fraternitat, l’espiritualitat i la solidaritat.

Arribada de Ses Majestats al pont del Petroli
A bord del vaixell ciutat de Badalona els Reis arribaran a les 16.30 hores al pont del Petroli on seran rebuts pels patges reials que els oferiran el te de benvinguda. Seguidament els Reis i els patges caminaran per la passarel·la fins arribar a les escales del pont on l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, oferirà la rebuda institucional amb el lliurament a Ses Majestats del pa, la sal i la clau perquè puguin entrar a totes les cases de Badalona.

La Cavalcada. Recorregut i horaris
La Cavalcada començarà a les 18 hores, a l’avinguda de Pius XII, cantonada amb Ramiro de Maeztu

Aquests són, aproximadament, els horaris de pas previstos:
Avinguda de Pius XII cantonada amb Ramiro de Maeztu (18 h), Marquès de Sant Mori (18.15 h), Juan Valera (18.45 h), Alfons XIII (19 h), Francesc Macià (19.15 h), Creu (19.30 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 19.45 h), Prim (20 h) i final del carrer d’en Prim (20.15 h).

La Cavalcada anirà encapçalada pel turnemi en cap, seguit de les comparses de Fanalets i de l’Estrella, encarregades de guiar als Reis en el seu camí.
A la comitiva també hi haurà els Carters Reials, encarregats de recollir les cartes de darrera hora i moltes comparses integrades per entitats de la ciutat especialitzades en arts escèniques, companyies de teatre de carrer que lluiran el seu vestuari i coreografies preparats per a l’ocasió.

Enguany els infants que vulguin també podran donar els seus xumets als turnemis i la comparsa de Xumets. Les carrosses dels tres Reis portaran els seus seguicis i la comparsa d’Anar a Dormir, la Carbonara i al final de tot es situaran les carrosses dolces, des d’on es farà caure una gran pluja de caramels per a tothom, en concret seran uns 5.000 quilograms de caramels sense gluten. Els encarregats de llençar els dolços i el confeti a la resta d’assistents seran els nens i les nenes que aniran a sobre de les carrosses i que van ser triats en un sorteig celebrat a la sala de premsa de El Viver.

Per escoltar les músiques que s’han creat per a la Cavalcada, descarregar i enviar la carta als reis, veure el recorregut que faran Ses Majestats i moltes coses més podeu consultar a: www.reisbadalona.cat

 

 

 

Deixa un comentari