Publicat el 17/04/2020

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació ha dissenyat un programa d’exercicis específics per a malalts Covid-19 que presenten miopaties (degradació de la funció muscular)

Al canal de Vimeo del Consorci Sanitari es poden veure els dos vídeos amb exercicis de potenciació muscular -un per als pacients que no es poden aixecar del llit i un altre per a aquells que ja es poden posar drets- a més d’un vídeo amb exercicis de relaxació.

El 75% dels pacients hospitalitzats per Covid-19 presenten llargues estades hospitalàries que, conjuntament amb la cascada inflamatòria pròpia de la patologia, provoca símptomes com ara la fatiga muscular i la sensació de falta d’aire.
A fi de minimitzar la disfunció muscular, cal facilitar que, un cop el pacient està estable, es mantingui actiu dintre de les seves possibilitats i de les mesures d’aïllament.

El Servei de Medicina Física i Rehabilitació ha ideat tres vídeos que funcionen com a vídeo-guies que permeten que mentre el pacient estigui ingressat pugui seguir els exercicis en temps real, tres vegades al dia
•  Exercicis de potenciació muscular des del llit (https://vimeo.com/407632126)
•  Exercicis de potenciació muscular dempeus (https://vimeo.com/407633449)
•  Exercicis de relaxació( https://vimeo.com/407636495)

Mentre estigui ingressat a l’Hospital de Mataró, això ho pot fer des del canal corporatiu de las televisions que hi ha a les habitacions.
En el cas de l’Hospital de Sant Jaume, on el sistema televisiu de les habitacions és diferent, els pacients hauran de seguir la pauta d’exercicis en paper (també s’han fet fulletons) o a través de la seva tauleta o telèfon mòbil.

Consorci Sanitari del Maresme

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari