Recuperen els medallons originaris de la façana de l'Ajuntament de Canet | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/09/2018

A la façana de l’Ajuntament hi llueixen de nou els medallons que formaven part de la decoració ornamental de l’edifici originàriament, a principis del segle XX.

Des d’aquesta setmana, a la façana de l’Ajuntament hi llueixen de nou els medallons que formaven part de la decoració ornamental de l’edifici originàriament, a principis del segle XX. Uns medallons amb la imatge del gos representat a l’escut del nostre municipi, que durant anys es van situar a la façana de l’antiga Biblioteca, avui seu de l’Escola de Música.
No es pot determinar amb exactitud quan van desaparèixer dels aplics de l’antiga Biblioteca, però feia anys que hi havia els aplics sols. Ara fa uns mesos es van recuperar els motllos originals que van servir fa més d’un segle per crear els medallons i l’Ajuntament, a través de l’Àrea de Cultura, va decidir fer-los fer de nou.

Els treballs de recuperació s’han dut a terme a través de l’empresa Foneria Vulcano, de la població gironina de Serra de Daró. És un treball laboriós que s’ha de fer a través d’una empresa especialitzada en foneria artística. Han reproduït els dos medallons, que ja decoren la façana de la casa consistorial, penjant just a sota dels aplics de l’entrada.

 

Deixa un comentari