Publicat el 04/02/2022

Premià de Mar recupera la Festa Major d’Hivern, que tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de febrer

 

Després que l’any passat la situació sanitària derivada de la pandèmia no va permetre celebrar-la com a tal, aquest 2022 Premià de Mar recupera la Festa Major d’Hivern

 

 

La primera activitat de la Festa Major tindrà lloc a la plaça Nova el divendres 18 de febrer, des de les 18 h i fins a la 1 de la matinada de dissabte.
Es tracta de “Quin timo!”, una acció organitzada pel Col·lectiu Popular de Festes “El Motí”, amb la col·laboració de l’Ajuntament, i que inclourà des d’un programa de ràdio, amb participació d’entitats de la vila i amb un punt d’humor, fins a una “pizzada” i música.

El dissabte 19, tornaran els elements més característics de la Festa Major d’Hivern.
Així, a les 19 h, tindrà lloc el Despertar dels Penjaculpes. La cercavila sortirà de les Naus de l’Antiga Fàbrica del Gas i farà un recorregut pels carrers de la vila que finalitzarà a l’Espai l’Amistat on es farà la lectura dels versots del “Posem a Caldo”.

Posteriorment, l’activitat es traslladarà a la plaça Nova on se celebrarà el Festhivern, un esdeveniment musical que oferirà un concert de Judit Neddermann.
La cantautora vilassarenca presentarà el seu quart disc anomenat “Aire” en un concert gratuït que començarà a les 22 h.
Abans i després, però, hi haurà música a partir de les 20.30 i de les 23.45 h. El Festhivern comptarà també amb la presència de foodtrucks.

El diumenge 20 de febrer, a les 11.30 h, hi haurà sardanes a la plaça de l’Ajuntament amb la Cobla Premià, i a la mateixa hora començarà la darrera activitat de la Festa Major d’Hivern, que serà el Despertar dels Penjaculpes infantils.
En aquest cas, la cercavila sortirà de la cruïlla de la Riera de Premià amb el carrer de la Indústria on antigament hi havia la fàbrica de Can Galindo
Els Penjaculpes infantils recorreran els carrers en cercavila fins a arribar a l’Espai l’Amistat on llegiran els seus versots del “Posem a caldo”.

També es recuperen les activitats del Carnaval
El 24 de febrer serà Dijous Gras, el primer dia del Carnaval. A partir de les 17 h es podrà veure pels carrers del municipi sa majestat el rei Primilià XX acompanyat de música i gresca.

El dissabte 26, a les 20 h, l’Espai l’Amistat acollirà el darrer espectacle de l’humorista i guionista Charlie Pee.
L’acte serà gratuït, però caldrà reservar entrada al web de l’Espai l’Amistat.

El diumenge 27, a les 12 h, a l’escola la Lió s’escenificarà “De cap per avall XL”, un espectacle gratuït de la companyia Ambauka, pensat perquè els menuts puguin gaudir de les seves disfresses acompanyats de música.

El mateix diumenge 27, a les 17 h, hi ha prevista la Rua de Carnaval que enguany, i a causa de la situació sanitària, i per tal d’evitar aglomeracions, no preveu l’habitual exhibició i ball de les comparses a la plaça dels Països Catalans.
El dilluns 28 de febrer serà festa local a Premià de Mar. Per aquest motiu s’ha programat l’espectacle de circ “The Flamingos” a càrrec de la companyia Los Herrerita. Serà a les 12 h al pati de l’escola La Lió.

La darrera activitat del Carnaval serà el dimecres 2 de març, Dimecres de Cendra, i serà l’Enterrament de la sardina, un acte que tindrà lloc a les 17.30 h a la plaça dels Països Catalans, i que comptarà amb la participació dels Simplement Diables i de La Caixa dels Trons.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Premià de Mar

 

Deixa un comentari