Publicat el 07/05/2022

És el segon any consecutiu que el centre ocupacional Pere Parera impulsa aquesta acció en el marc d’aquesta campanya mediambiental europea

 

 

 

Divendres 6 de maig, la Fundació el Maresme ha tornat a adherir-se a la campanya mediambiental Let’s Clean Up Europe. Ho ha fet reeditant la neteja de residus de la Riera d’Argentona, una acció que el centre ocupacional Pere Parera ja va impulsar l’any passat. Enguany, però, ha comptat amb la participació d’altres serveis de l’Entitat, com el centre ocupacional Can Targa i el Servei de Formació i Inserció – SEFI, i de dues entitats del territori amb qui la Fundació hi treballa en xarxa: el Viver de Bell Lloc i l’IE Mar Mediterrània.

Una acció que, malauradament, ha estat un èxit,  hi han participat 130 persones.
S’han recollit 76 bosses de plàstics i envasos, 15 voluminosos, 5 sacs de residus varis , 2 sacs de cartró i 2 sacs amb teixits, quadruplicant-se el nivell de participació i pràcticament triplicant-se el volum de residus recollits respecte de l’edició anterior.

La Paula, del centre ocupacional Pere Parera afirma que “no hem parat han trobat molta brossa, i això em sembla molt malament”. La seva companya Clàudia fa una crida “tota aquesta brossa l’haurien de recollir les persones que la llencen, no nosaltres”.
En Josep Maria, del Servei de Formació i Inserció de la Fundació el Maresme, afirma que “el que ens ha impactat més és trobar-nos fins i tot una roda de pneumàtic, una bota… La gent hauria de ser responsable de les conseqüències que té per a l’entorn i per als demés, llençar un vidre, una burilla de tabac…”.
Let’s Clean Up Europe és una acció a nivell europeu que busca conscienciar sobre la quantitat de residus que s’avoquen desmesuradament a la natura, així com promoure accions de sensibilització i conscienciació mitjançant la recollida de residus del nostre entorn: boscos, platges, marges de rius, etc.
Fes clic aquí per descarregar Fotografies

 

Redacció
Imatge i Font: Fundació el Maresme

 

Deixa un comentari