Publicat el 26/04/2020

Posicionament conjunt dels ajuntaments de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar

El govern de l’estat ha publicat aquest matí al BOE l’ordre ministerial per la qual regula la sortida dels infants menors de 14 anys (0-13 anys), a partir del diumenge 26 d’abril, complint una sèrie de condicions.
El document autoritza a circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d’1 km del domicili. Això vol dir que s’autoritza a circular pel passeig Marítim i la platja.
Els ajuntaments de Vilassar de Mar, Cabrera de Mar i Premià de Mar no ho comparteixen en base a les condicions dels tres municipis i perquè creuen tampoc ajuda a controlar la propagació de la pandèmia.
Tot i no compartir la mesura, i d’acord amb el que disposen tant el govern de l’Estat com el de la Generalitat, a partir de demà els passejos marítims i les platges dels tres municipis estaran oberts per al passeig dels infants menors de 14 anys. S’ha de tenir en compte que en aquests espais no es poden garantir les mesures de seguretat establertes dels 2 metres de distanciament entre persones i que els accessos als passejos marítims es fan a través de passos soterranis que també tenen unes dimensions concretes.

Per tot això, els tres consistoris apel·len a la responsabilitat personal i al bon comportament que els seus ciutadans i ciutadanes han mostrat durant aquestes setmanes i recomanen que durant les sortides amb menors de 14 anys no s’utilitzi ni el passeig Marítim ni la platja, que per norma general són espais de gran afluència de persones, atès que en aquests moments seguim en estat d’alarma, prolongat pel govern de l’estat i per tant, en situació de confinament.

Deixa un comentari