Publicat el 02/05/2020

El darrer decret estatal per avançar en desconfinament autoritza, a partir d’aquest dissabte, dia 2 de maig, l’activitat esportiva indicudual i passejar i fer exercici a l’aire lliure, amb unes franges horàries depenent de l’edat i amb algunes restriccions, que s’ha detallat les darreres hores

Esport a l’aire lliure:
Majors de 14 anys:
Entre les 6 i les 10 h i entre les 20 i les 23 h.
L’activitat física s’haurà de fer de forma individual, un únic cop al dia i sense sortir del terme municipal del municipi de residència.

Passejades

Majors de 14 anys:
Es podrà sortir a passejar en la companyia d’una persona amb la qual es convisqui.
Les passejades es podran fer un cop al dia i, a diferència de les pràctiques esportives, no podran anar més enllà d’1 quilòmetre des del domicili de residència.

Sortides amb menors de 14 anys:
Entre les 12 i les 19 h
Màxim 3 nens/es amb un sol adult
Sense allunyar-se més d’1 quilòmetre des del domicili de residència.

Majors de 70 anys i persones dependents que hagin de sortir amb un cuidador:
De 10 a 12 i de 19 a 20 h
– Sense allunyar-se més d’1 quilòmetre del domicili de residència.

Totes aquestes opcions queden descartades per aquelles persones que presentin símptomes de la COVID-19 o bé que es trobin en quarantena.

Es permet l’accés a les platges  però els parcs municipals seguiran tancats
Les noves mesures de desconfinament permeten l’accés a la via pública  de tot el terme municipal per passejar o fer esport.
Els parcs encara seguiran tancats però es pot accedir a les platges, d’acord a les franges establertes, cal  tenir present que no és permès seure, ni prendre el sol, en canvi es permet nedar i practicar esports nàutics individuals, activitats enteses com esportives.
El passeig de mascotes queda cenyit a les mesures detallades per elles durant el confinament i es manté la distància d’1 quilòmetre del domicili.

Recordem també que cal mantenir totes les mesures d’higiene i de seguretat, en especial la neteja de mans abans de sortir i al tornar a casa, normes  molt importants per evitar la propagació de la COVID-19.

Deixa un comentari