Publicat el 28/10/2020

Seguint les directrius de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament del Masnou informa de les principals recomanacions per celebrar la Castanyada i Tots Sants amb seguretat i complint totes les mesures i restriccions per la COVID-19

Per a les celebracions d’enguany queden prohibides les reunions i/o trobades de més de 6 persones a menys que siguin convivents. El cementiri amplia l’horari d’obertura aquests dies i s’estableixen unes mesures a l’hora de visitar-lo. Donada l’excepcionalitat d’aquest any, l’Ajuntament del Masnou no ha organitzat cap acte en col·laboració amb les entitats.

Retre culte als difunts al cementiri
El Cementiri del Masnou ampliarà el seu horari durant la celebració de Tots Sants.
Romandrà obert del dimecres 28 al divendres 30 d’octubre, de 8 a 13 h i de 15 a 18 h.
El dissabte 31, diumenge 1 i el dilluns 2, obrirà de 8 a 18 h.
Com cada any, el dia 2 de novembre, a les 11 h, es farà una missa per als difunts. Enguany, en comptes de fer-se a la capella del cementiri es farà a la parròquia de Sant Pere.
A l’hora de visitar el cementiri del Masnou caldrà aplicar les mesures de neteja de mans, distància interpersonal i ús obligat de mascareta, entre altres. A més, s’hi establiran circuïts d’entrada i sortida per evitar aglomeracions.
Podeu veure’n totes les mesures i els horaris d’obertura al ewb: http://elmasnou.webmunicipal.diba.cat/media/repository//noticies/noticies_2020/cartell_NORMES_cementiri__i_horaris__TOTS_SANTS.pdf

A més, el diumenge 1 de novembre, a les 12 h, al monument de la creu de terme del Cementiri del Masnou, es farà un reconeixement als masnovins i masnovines que van morir durant la Guerra Civil espanyola, així com als masnovins i masnovines morts quan es trobaven fora de la seva terra.

Una  Castanyada atíptica
Pel que fa a les recomanacions concretes a l’hora de celebrar la Castanyada, no es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública.
Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses i que, entre les 22  i les 6 h, queda restringida la mobilitat nocturna.
Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència). Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta, sobretot tenir-ho present també per a espais interiors. Evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió i la distància interpersonal d’1,5 m.

Mesures d’higiene a l’hora de fer panellets
Pel que fa als panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials.
Abans de començar la preparació i durant l’elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents.
Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans.
Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu clicant aquí:
https://interior.gencat.cat/web/.content/home/030_arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencies/castanyada/documents/Consells-panellets.pdf

Alternatives virtuals a les festes de Halloween
– No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
– No es poden fer els “passatges del terror” que s’entenen com a “parcs i fires d’atraccions i estructures no permanents desmuntables”, que pel punt 8 de la Resolució SLT/2546 tenen suspesa la seva obertura al públic.
Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció (cal dur en tot cas la mascareta a sota).

 

 

 

Deixa un comentari