Publicat el 04/12/2019

Aquest dilluns, 2 de desembre, s’ha iniciat una campanya de sensibilització i foment del reciclatge de residus que durarà tres setmanes. Al Masnou es recull selectivament al voltant del 40% dels residus que es produeixen.

Durant els dies de la campanya, tres persones recorreran diversos punts del municipi —amb especial incidència a les àrees de recollida selectiva on s’han detectat més desbordaments— per informar la població sobre els hàbits, les eines i els serveis disponibles per reduir al màxim la generació de residus i separar correctament les diferents fraccions.
Entregaran un triptic per tal que la ciutadania pugui conèixer millor com cal separar a casa correctament els residus que es generen per a un posterior bon reciclatge.

A més, la campanya compta amb d’altres iniciatives centrades en la recollida comercial. Es calcula que entre el 30 i el 40% dels residus que es generen al llarg de l’any els produeixen els establiments comercials del municipi. Per aquest motiu, la campanya també farà especial incidència en els establiments del Masnou.

D’una banda, s’ampliarà la recollida comercial de paper i cartró porta a porta als nous comerços (incloent els de la plaça Nova de les Dones del Tèxtil, el port esportiu, el sector industrial de La Bòbila i les parades del mercat setmanal).
De l’altra, s’iniciarà una prova pilot de recollida comercial d’orgànica entre els grans productors (supermercats grans i hipermercats). En ambdós casos, s’han fet arribar unes cartes informatives als establiments en què se’ls informa de les novetats, se’ls explica com funciona el servei de recollida comercial i, alhora, se’ls recorda que, a partir d’ara, aquesta serà l’única via de recollida del paper, cartró o matèria orgànica que es produirà als comerços i que, en cap cas, no podran utilitzar els contenidors de recollida selectiva d’aquests residus que hi ha a la via pública.

 

 

 

Deixa un comentari