Arxius de Postres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
S'han trobat resultats
Receptes
Dijous 22 octubre 2020

Panellets amb moniato

Poseu el moniato a coure al forn i quan ja estigui al punt reserveu-lo. Quan ja s’hagi refredat, peleu-lo i xafeu-lo bé amb una forquilla. En un bol barregeu la farina d’ametlla, el sucre, la pasta de moniato i el rovell de l’ou. Treballeu bé aquesta massa fins a obtenir una bola de massapà que […]

Receptes
Dijous 8 octubre 2020

Pastís de poma

Reserveu una mica de mantega per untar la safata del forn. Peleu les pomes, talleu-les a làmines i reserveu-les. Trenqueu els ous i poseu el rovell i la clara en un bol juntament amb el sucre i la vainilla i barregeu-ho bé. Un cop ben barrejat, afegiu el rom, la llet –millor tèbia– i la […]

Receptes
Dijous 24 setembre 2020

Figues farcides d’ametlla

Peleu les figues i una a una talleu-les per la meitat. Un cop obertes, poseu una ametlla al mig de la mitja figa i tapeu-la amb l’altre meitat, prement una mica, procurant que quedin ben tancades. Barregeu la farina amb l’aigua, un polsim de llevat i unes gotes d’anís i barregeu-ho bé. Poseu oli en […]

Receptes
Divendres 7 agost 2020

Coca d’anís i sèsam

Trenqueu els ous i separeu els rovells de les clares. Poseu el iogurt de soja en un bol juntament amb el sucre integral, l’oli, la llet de soja i els 3 rovells d’ou; barregeu-ho tot, amb una cullera o amb el Minipimer i reserveu-ho. Barregeu la farina amb el llevat i aneu-ho afegint a poc […]

Receptes
Dijous 16 juliol 2020

Dònuts

Barregeu bé les dues farines juntament amb el sucre, la sal i el llevat. Tot seguit afegiu l’aigua, els ous batuts i amasseu-ho durant uns cinc minuts. Passat aquest temps, afegiu la mantega i seguiu amassant fins a obtenir una massa llisa i homogènia. Amb aquesta massa formeu una bola i deixeu-la reposar 1 hora, […]

Receptes
Dijous 18 juny 2020

Gelat de gerds

Per fer un bon gelat de gerds, piqueu els pistatxos i les nous de macadàmia a trossets i reserveu-los. Amb la batedora, reduïu els gerds a puré fi i passeu-ho a un bol. Barregeu molt bé el sucre amb la mel. En un altre recipient, bateu la nata amb unes varetes fins a obtenir un […]

Receptes
Dijous 26 març 2020

Bunyols de l’Empordà

Desfeu el llevat amb aigua tèbia. Sobre la taula de treball, formeu una muntanya amb 250 g de farina, obriu un forat al centre i incorporeu-hi el llevat estovat, amassant fins a formar una bola. Deixeu-la fermentar tapada amb un drap de cuina durant una mitja hora. Mentrestant, amb la resta de la farina formeu […]

Receptes
Dijous 13 juny 2019

Pastís de pastanaga

Trenqueu els ous i separeu el rovells de les clares. Bateu les clares a punt de neu, amb compte perquè no s’abaixin. Poseu la resta d’ingredients en un recipient juntament amb els rovells d’ou i barregeu-los bé. Quan estiguin ben barrejats aneu incorporant, a poc a poc, les clares que teniu preparades a punt de […]

Receptes
Dijous 4 abril 2019

Crema freda de mango

Per fer crema freda de mango heu de pelar els mangos i retireu-ne el màxim de polpa. Espremeu l’aranja i coleu-ne el suc. Barregeu aquests dos ingredients amb el sucre i incorporeu-hi un polsim de pebre negre molt. Passeu-ho tot per la batedora fins que quedi una crema llisa i de textura líquida. Deixeu-ho durant […]

Receptes
Dijous 24 gener 2019

Gelat de torró de Xixona

Per fer gelat de torró de Xixona trossegeu la pastilla de torró. Separeu els rovells d’ou de les clares. Poseu la llet, la nata, els rovells d’ou i la mel en un cassó. Desfeu bé els rovells i barregeu a consciència; escalfeu la mescla a foc suau, sense que arribi a bullir, i afegiu una […]