Resultats de la cerca per:
Galetes de mantega
Deixeu una estona la mantega fora de la nevera perquè s’estovi. Ratlleu la pell d’una llimona. Barregeu bé la farina amb el llevat. En un bol poseu els ous (rovells i clares) i bateu-los amb una forquilla. Incorporeu la mantega a temperatura ambient, la ratlladura de pell de llimona i una mica de sal. Un […]
Flam de castanyes
Poseu una olla al foc amb la llet, el sucre i el canonet de vainilla. Quan comenci a bullir, incorporeu-hi les castanyes pelades i deixeu-ho coure a foc al mínim, fins que les castanyes estiguin toves. Quan les castanyes estiguin al punt, traieu el canó de vainilla, afegiu-hi la crema de llet i amb la […]
Panellets amb moniato
Poseu el moniato a coure al forn i quan ja estigui al punt reserveu-lo. Quan ja s’hagi refredat, peleu-lo i xafeu-lo bé amb una forquilla. En un bol barregeu la farina d’ametlla, el sucre, la pasta de moniato i el rovell de l’ou. Treballeu bé aquesta massa fins a obtenir una bola de massapà que […]
Pastís de poma
Reserveu una mica de mantega per untar la safata del forn. Peleu les pomes, talleu-les a làmines i reserveu-les. Trenqueu els ous i poseu el rovell i la clara en un bol juntament amb el sucre i la vainilla i barregeu-ho bé. Un cop ben barrejat, afegiu el rom, la llet –millor tèbia– i la […]
Figues farcides d’ametlla
Peleu les figues i una a una talleu-les per la meitat. Un cop obertes, poseu una ametlla al mig de la mitja figa i tapeu-la amb l’altre meitat, prement una mica, procurant que quedin ben tancades. Barregeu la farina amb l’aigua, un polsim de llevat i unes gotes d’anís i barregeu-ho bé. Poseu oli en […]
Coca d’anís i sèsam
Trenqueu els ous i separeu els rovells de les clares. Poseu el iogurt de soja en un bol juntament amb el sucre integral, l’oli, la llet de soja i els 3 rovells d’ou; barregeu-ho tot, amb una cullera o amb el Minipimer i reserveu-ho. Barregeu la farina amb el llevat i aneu-ho afegint a poc […]
Dònuts
Barregeu bé les dues farines juntament amb el sucre, la sal i el llevat. Tot seguit afegiu l’aigua, els ous batuts i amasseu-ho durant uns cinc minuts. Passat aquest temps, afegiu la mantega i seguiu amassant fins a obtenir una massa llisa i homogènia. Amb aquesta massa formeu una bola i deixeu-la reposar 1 hora, […]
Gelat de gerds
Per fer un bon gelat de gerds, piqueu els pistatxos i les nous de macadàmia a trossets i reserveu-los. Amb la batedora, reduïu els gerds a puré fi i passeu-ho a un bol. Barregeu molt bé el sucre amb la mel. En un altre recipient, bateu la nata amb unes varetes fins a obtenir un […]
Bunyols de l’Empordà
Desfeu el llevat amb aigua tèbia. Sobre la taula de treball, formeu una muntanya amb 250 g de farina, obriu un forat al centre i incorporeu-hi el llevat estovat, amassant fins a formar una bola. Deixeu-la fermentar tapada amb un drap de cuina durant una mitja hora. Mentrestant, amb la resta de la farina formeu […]
Pastís de pastanaga
Trenqueu els ous i separeu el rovells de les clares. Bateu les clares a punt de neu, amb compte perquè no s’abaixin. Poseu la resta d’ingredients en un recipient juntament amb els rovells d’ou i barregeu-los bé. Quan estiguin ben barrejats aneu incorporant, a poc a poc, les clares que teniu preparades a punt de […]