Arxius de Peix | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
S'han trobat resultats
Receptes
Dijous 24 setembre 2020

Musclos amb pernil ibèric

Renteu els musclos retirant els bigotis laterals que surten de dins i rasqueu les closques per treure’n les ventoses. Talleu el pernil a daus i reserveu-lo. Poseu una cassola una mica grossa al foc amb un raig d’oli d’oliva, incorporeu-hi els daus de pernil i quan veieu que comença a canviar de color afegiu-hi el […]

Receptes
Dijous 10 setembre 2020

Lluç amb salsa d’ametlles

Peleu les patates, talleu-les a rodanxes primes i fregiu-les en una paella amb oli d’oliva. Quan ja estiguin toves poseu-les en una safata que pugui anar al forn. Saleu els talls de lluç que ja tindreu nets, enfarineu-los, fregiu-los un parell de minuts banda i banda, i col·loqueu-los a la safata de forn sobre el […]

Receptes
Dimecres 1 juliol 2020

Bacallà esmicolat al forn

Peleu la ceba i filetegeu-la, peleu els porros i talleu la part blanca a rodanxes, peleu els alls i talleu-los a trossos ben petits i trinxeu finament el julivert. Peleu les patates, talleu-les a daus i fregiu-les amb oli ben calent i abundant. Un cop enrossides, saleu-les i reserveu-les. En el mateix oli fregiu lleugerament […]

Receptes
Diumenge 28 juny 2020

Sardines al forn amb verdureta

Escalfeu el forn a 200 ºC. Mentre el forn agafa temperatura, netegeu les sardines traient el cap i la tripa. Renteu-les, deixeu-les escórrer i obriu-les conservant l’espina; seguidament saleu-les i col·loqueu-les, una al costat de l’altra, dins d’una safata per anar al forn. En una paella amb una mica d’oli salteu la ceba, el pebrot […]

Receptes
Dijous 30 abril 2020

Lluç amb gambes i llit de ceba

Peleu la ceba i talleu-la a la juliana. Renteu el lluç i deixeu-lo assecar sobre paper absorbent. Talleu les potes, antenes i ulls de les gambes i reserveu-les. Trinxeu els alls i el julivert. Poseu oli en una paella, fregiu les gambes banda i banda i reserveu-les. Seguidament incorporeu la ceba a la paella i […]

Receptes
Divendres 27 març 2020

Bacallà amb carxofes, pèsols i ou dur

Poseu a bullir els ous en un cassó amb aigua, sal i un raig de vinagre, durant uns 10-12 minuts; tot seguit passeu-los per aigua freda i deixeu-los refredar. Seguidament peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los. Desgraneu els pèsols; netegeu les carxofes i reserveu els cors tallats a quarts coberts d’aigua amb julivert. Poseu […]

Receptes
Dijous 12 març 2020

Calamars amb ceba confitada

Renteu els calamars, talleu-los a trossos petits o a rodanxes i deixeu-los escórrer. Peleu les cebes i ratlleu-les. Poseu oli en una paella, incorporeu la ceba, salpebreu-la, tapeu la paella i deixeu-la coure a foc molt baix fins que estigui ben confitada, remenant de tant en tant (com a mínim una mitja hora). Passat aquest […]

Receptes
Dijous 27 febrer 2020

Suquet de verat amb pèsols

Traieu el cap i tripes dels verats, partiu-los a filets, renteu-los i deixeu-los escórrer. Un cop secs, enfarineu-los i fregiu-los lleugerament en una paella amb oli ben calent. Una vegada fregits, reserveu-los en una cassola de fang. A la mateixa paella, amb la ceba ratllada i el tomàquet triturat feu un sofregit, i quan estigui […]

Receptes
Dijous 30 gener 2020

Bacallà esmicolat al forn

Peleu les cebes i els alls i ratlleu-los, peleu els porros i talleu-los a rodanxetes. Peleu les patates i talleu-les a daus. Poseu oli en una paella, fregiu les patates, saleu-les i reserveu-les. En el mateix oli fregiu el bacallà, ben escorregut, eixugat i enfarinat. Un cop fregit per ambdós costats, reserveu-lo. Retireu oli de […]

Receptes
Dijous 19 desembre 2019

Llenguado amb taronja i llimona

Demaneu a la peixateria que us netegin els llenguados de tripa, sense cap i sense pell. Escalfeu el forn a 200 ºC (dalt i baix). Espremeu el suc de la taronja i de la llimona. Ratlleu una mica de les pells de taronja i llimona. Saleu els llenguados i col·loqueu-los en una safata de forn […]