Arxius de Peix | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
S'han trobat resultats
Receptes
Dijous 17 desembre 2020

Rap amb rovellons

Peleu la ceba i ratlleu-la. Ratlleu la polpa dels tomàquets. Renteu bé els rovellons, deixeu-los escórrer i si son grossos talleu-los a trossos. Esmicoleu els alls i el julivert. Saleu les supremes de rap i enfarineu-les. En una paella amb una mica d’oli sofregiu els rovellons, saleu-los una mica i quan ja estiguin al punt […]

Receptes
Dijous 19 novembre 2020

Supremes de salmó amb salsa de mostassa

Renteu i assequeu les supremes de salmó i salpebreu-les. En un recipient, poseu la mostassa, la mel i la culleradeta de pell de llimona; barregeu tots aquets ingredients amb la batedora i afegiu-hi un rajolí d’oli perquè la salsa quedi ben lligada. Cobriu amb la salsa les supremes de salmó, per tots dos costats, i […]

Receptes
Dijous 5 novembre 2020

Calamarsets amb cors de carxofa

Traieu les fulles externes i les puntes dures de les carxofes, deixant només els cors. Talleu-los en 4 parts, saleu-los, enfarineu-los, fregiu-los i reserveu-los. Netegeu els calamars, separeu les potes del cos, renteu-los, assequeu-los bé i talleu-los a rodanxes. Peleu els alls, passeu-los per la batedora juntament amb el julivert i una mica d’oli. Poseu […]

Receptes
Dijous 24 setembre 2020

Musclos amb pernil ibèric

Renteu els musclos retirant els bigotis laterals que surten de dins i rasqueu les closques per treure’n les ventoses. Talleu el pernil a daus i reserveu-lo. Poseu una cassola una mica grossa al foc amb un raig d’oli d’oliva, incorporeu-hi els daus de pernil i quan veieu que comença a canviar de color afegiu-hi el […]

Receptes
Dijous 10 setembre 2020

Lluç amb salsa d’ametlles

Peleu les patates, talleu-les a rodanxes primes i fregiu-les en una paella amb oli d’oliva. Quan ja estiguin toves poseu-les en una safata que pugui anar al forn. Saleu els talls de lluç que ja tindreu nets, enfarineu-los, fregiu-los un parell de minuts banda i banda, i col·loqueu-los a la safata de forn sobre el […]

Receptes
Dimecres 1 juliol 2020

Bacallà esmicolat al forn

Peleu la ceba i filetegeu-la, peleu els porros i talleu la part blanca a rodanxes, peleu els alls i talleu-los a trossos ben petits i trinxeu finament el julivert. Peleu les patates, talleu-les a daus i fregiu-les amb oli ben calent i abundant. Un cop enrossides, saleu-les i reserveu-les. En el mateix oli fregiu lleugerament […]

Receptes
Diumenge 28 juny 2020

Sardines al forn amb verdureta

Escalfeu el forn a 200 ºC. Mentre el forn agafa temperatura, netegeu les sardines traient el cap i la tripa. Renteu-les, deixeu-les escórrer i obriu-les conservant l’espina; seguidament saleu-les i col·loqueu-les, una al costat de l’altra, dins d’una safata per anar al forn. En una paella amb una mica d’oli salteu la ceba, el pebrot […]

Receptes
Dijous 30 abril 2020

Lluç amb gambes i llit de ceba

Peleu la ceba i talleu-la a la juliana. Renteu el lluç i deixeu-lo assecar sobre paper absorbent. Talleu les potes, antenes i ulls de les gambes i reserveu-les. Trinxeu els alls i el julivert. Poseu oli en una paella, fregiu les gambes banda i banda i reserveu-les. Seguidament incorporeu la ceba a la paella i […]

Receptes
Divendres 27 març 2020

Bacallà amb carxofes, pèsols i ou dur

Poseu a bullir els ous en un cassó amb aigua, sal i un raig de vinagre, durant uns 10-12 minuts; tot seguit passeu-los per aigua freda i deixeu-los refredar. Seguidament peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los. Desgraneu els pèsols; netegeu les carxofes i reserveu els cors tallats a quarts coberts d’aigua amb julivert. Poseu […]

Receptes
Dijous 12 març 2020

Calamars amb ceba confitada

Renteu els calamars, talleu-los a trossos petits o a rodanxes i deixeu-los escórrer. Peleu les cebes i ratlleu-les. Poseu oli en una paella, incorporeu la ceba, salpebreu-la, tapeu la paella i deixeu-la coure a foc molt baix fins que estigui ben confitada, remenant de tant en tant (com a mínim una mitja hora). Passat aquest […]