Arxius de Entrants | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
S'han trobat resultats
Receptes
Dijous 24 setembre 2020

Pasta amb salsitxes

Feu un tall a la pell dels tomàquets i escaldeu-los durant 1 minut en aigua bullent. Escorreu-los, submergiu-los en aigua freda i peleu-los. Tritureu la polpa i reserveu-la. Talleu les salsitxes a trossos d’uns 2 cm, daureu-les en una paella amb una mica d’oli i reserveu-les. A la mateixa paella i amb el mateix oli, […]

Receptes
Dijous 6 agost 2020

Espaguetis de carbassó a la crema de formatge

Renteu i assequeu el carbassó. Amb l’ajut d’un tallaverdures, talleu carbassó a tires de 3 mm per formar els espaguetis. Poseu els formatges en un bol juntament amb la nata líquida, bateu-ho fins a obtenir una crema homogènia i reserveu. Talleu ben petites les fulles d’alfàbrega, torreu els pinyons en una paella amb una mica […]

Receptes
Dijous 21 maig 2020

Bunyols de coliflor

Netegeu la coliflor, suprimiu les parts més dures i reserveu els ramets. Poseu-la a coure uns 10-14 minuts, en una olla, al vapor, i amb una mica de sal. Quan ja estigui al punt, traieu-la de l’olla i traslladeu-la en un bol perquè es refredi. Poseu la clara d’ou en un bol i bateu-la bé […]

Receptes
Dijous 13 febrer 2020

Albergínia fregida amb mel

Talleu l’albergínia a pals, estil patates fregides casolanes. Poseu-les en un bol i cobriu-les d’aigua amb un grapat de sal. Deixeu-les reposar entre 20 i 30 minuts, això ajudarà que perdin l’amargor. Mentrestant, prepareu la massa per fregir barrejant la farina amb aigua freda; si cal, podeu posar un parell de trossos de gel en […]

Receptes
Dijous 16 gener 2020

Patates al vapor amb musclos

Peleu les patates, renteu-les, talleu-les a rodanxes i poseu-les a coure al vapor fins que estiguin al punt. Netegeu bé les closques dels musclos i retireu-ne les barbes; a continuació poseu els musclos en una paella, afegiu la fulla de llorer i el vi blanc i deixeu que s’obrin, tapant la paella amb la tapa […]

Receptes
Dijous 28 novembre 2019

Crema de moniato amb trompetes de la mort

Peleu els moniatos i la pastanaga, talleu-los a rodanxes no gaire gruixudes i reserveu-les. Peleu la ceba, talleu-la a mitges llunes i poseu-la a sofregir, amb un bon raig d’oli d’oliva i a foc suau, en una cassola. Quan la ceba estigui transparent, incorporeu el moniato i la pastanaga i sofregiu-ho tot plegat uns cinc […]

Receptes
Dijous 17 octubre 2019

Sopa de castanyes

Peleu els porros, les cebes, les pastanagues, el nap i la xirivia; talleu-los a trossos més o menys regulars, i reserveu-ho. Traieu les dues pells de les castanyes i reserveu-les. Poseu aigua freda en una olla i aboqueu-hi la verdura que teniu reservada. Quan l’aigua comenci a bullir, deixeu coure la verdura uns 20 minuts. […]

Receptes
Dijous 19 setembre 2019

Arròs amb costella de porc i carbassa

Talleu la costella a trossos petits. Peleu les cebes i ratlleu-les. Peleu els tomàquets i talleu-los a trossos ben petits. Peleu la carbassa i talleu-la a trossos fins. Poseu un raig d’oli en una cassola de fang, i una vegada calent incorporeu la costella de porc fins que agafi color per ambdós costats. Un cop […]

Receptes
Dijous 5 setembre 2019

Pastís d’albergínia i carbassó

Renteu bé les verdures i peleu els tomàquets. Talleu a rodanxes molt fines els tomàquets i en rodanxes com de mig centímetre els carbassons i les albergínies. Empolvoreu les albergínies amb una mica de sal i deixeu-les ‘suar’ 20 minuts en un colador. Assaoneu lleugerament els carbassons, i mentrestant aneu-los passant per la planxa un […]

Receptes
Dijous 1 agost 2019

Patates farcides i gratinades

Peleu les patates, talleu-les en dues meitats i col·loqueu-les en una safata que pugui anar al forn. Preescalfeu el forn a temperatura mitja; passats uns minuts introduïu la safata amb les patates i deixeu-les coure una mitja hora. Quan les patates ja estiguin toves per dins, ja podreu apagar el forn i reservar-les fora fins […]