Arxius de Carn | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
S'han trobat resultats
Receptes
Dijous 8 octubre 2020

Pollastre a la Coca-Cola

Peleu la ceba i talleu-la a la juliana. Renteu i assequeu les cuixes de pollastre, saleu-les i passeu-les per farina. Poseu oli en una cassola i quan estigui calent fregiu el pollastre, procurant que quedi daurat per ambdós costats. Quan estigui enrossit, incorporeu la ceba que teniu preparada i els alls sencers sense pelar, tapeu […]

Receptes
Dijous 10 setembre 2020

Pollastre amb raïm

Netegeu, renteu i assequeu les cuixes de pollastre, salpebreu-les i daureu-les en una cassola amb oli. Un cop daurades per ambdós costats, regueu-les amb el conyac i flamegeu-les, movent la cassola fins que s‘apagui la flama. Tot seguit afegiu la ceba picada, remeneu bé, i passats uns cinc minuts regueu-ho amb el vi i el […]

Receptes
Dijous 16 juliol 2020

Pollastre amb escamarlans

En un morter, prepareu la picada amb tots els ingredients i reserveu-la. Talleu el pollastre a octaus, salpebreu-lo, enrossiu-lo en una cassola amb oli i reserveu-lo. En el mateix oli fregiu lleugerament els escamarlans salpebrats i reserveu-los. Aprofiteu el mateix oli per fer el sofregit a foc lent: començareu per la ceba i quan comenci […]

Receptes
Dijous 21 maig 2020

Costelles de porc amb salsa de taronja

Salpebreu les costelles i reserveu-les. Talleu la pell d’una taronja a tires molt fines. Poseu oli en una paella, just que cobreixi el fons. Quan comenci a estar calent fregiu les costelles fins que quedin ben daurades per cada costat i reserveu-les. A la mateixa paella, poseu-hi el sucre i el conyac, remeneu-ho bé fins […]

Receptes
Dijous 14 novembre 2019

Conill amb rossinyols

Talleu el conill a trossos, renteu-lo, assequeu-lo, salpebreu-lo i enfarineu-lo. Renteu els rossinyols i talleu-los a trossos. Peleu l’all i les ametlles i piqueu-ho finament en un morter juntament amb el julivert. Poseu oli en una paella i fregiu els rossinyols, saleu-los, deixeu-los coure fins que comencin a canviar de color i reserveu-los. Poseu oli […]

Receptes
Dijous 16 maig 2019

Conill amb carxofes

Per fer conill amb carxofes heu de tallar el conill a trossos, salpebreu-los i enfarineu-los lleugerament. Talleu la cansalada a trossos petits. Peleu la ceba i els alls i ratlleu-los. Peleu les carxofes i poseu-les durant una estona en un recipient amb aigua i el suc de la llimona. Després escorreu-les, talleu-les cada una en […]

Receptes
Dimecres 19 desembre 2018

Ànec a la taronja

Per cuina un bon ànec a la taronja primer talleu l’ànec, netegeu-lo bé de les restes de plomes, renteu-lo, deixeu-lo escórrer i després salpebreu-lo. Talleu les cebes a la juliana. Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola de fang i quan estigui calent aneu posant els trossos d’ànec. Quan l’ànec estigui daurat per ambdós […]

Receptes
Dijous 29 novembre 2018

Fricandó de vedella

Talleu la carn a trossos fins, assaoneu-la, passeu-la per farina (traient el sobrant) i fregiu-la en una paella amb oli calent, molt lleugerament per ambdós costats (la carn ha d’estar simplement passada, no ha de prendre color). Després reserveu-ho en una cassola de fang. Mentrestant, poseu els moixernons en remull amb aigua. En l’oli de […]

Receptes
Dijous 20 setembre 2018

Arròs amb salsa de carn i formatge

Poseu la carn en una paella amb dues cullerades d’oli i una mica de mantega. Quan comenci a agafar color, incorporeu la ceba, la pastanaga i l’api ben picats, remeneu-ho bé i incorporeu-hi els tomàquets pelats, sense llavors i tallats a trossos petits. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho coure a foc lent fins que la […]

Receptes
Dijous 6 setembre 2018

Conill amb salsa de poma

Talleu el conill a octaus i salpebreu-lo. Peleu l’all i les cebes i talleu-los ben petits. Peleu les pomes, traieu-ne els cors i les llavors i talleu-les a daus petits. Poseu al foc una cassola amb un raig d’oli; quan l’oli estigui calent poseu-hi el conill, deixeu-lo enrossir pels dos costats i reserveu-lo. A la […]