Vichissoise de poma
Per fer Vichissoise de poma, heu de pelar la ceba i els porros i tallar-los en juliana. Posar en una paella amb la mantega i un raig d’oli, a foc molt lent perquè s’estovin, però sense arribar a què prenguin color.
Incorporar després la patata pelada i tallada a daus. Quan la patata ja estigui tova afegir les pomes pelades i tallades també a daus, cobrir amb el brou i deixar reduir una mica.
Apartar del foc i afegir la nata líquida i una mica de sal, pebre i nou moscada. Tot seguit triturar amb la batedora i passar pel xinès.
Es pot servir tant freda com tèbia, en plat fondo o en copa. Si se serveix freda, pot decorar-se amb poma ratllada amb la seva pell, però s’ha de fer al moment, ja que la poma s’oxida
- 1 ceba mitjana
- 2 porros tendres
- 1 patata mitjana
- 2 pomes golden
- 70 g de mantega
- 1 got de brou lleuger de bacallà
- 1/2 got de nata líquida
- Pebre blanc i nou moscada
- Sal i oli