Verdures gratinades
Com preparar les verdures gratinades. Renteu l’albergínia, talleu-la en bastons i deixeu-la una estona en una escorredora amb sal (perquè tregui tot el líquid amarg); després renteu-la i reserveu-la. Mentrestant, talleu en tires fines els pebrots i en cèrcols la ceba, el carbassó i els tomàquets.
Escalfeu oli en una paella (suficient per cobrir el fons) i poseu-hi la ceba. Quan comenci a agafar color i estigui transparent incorporeu-hi la resta d’ingredients (pebrots, carbassó, albergínia i tomàquets) i deixeu-ho a foc baix, remenant de tant en tant, fins que les verdures estiguin a punt. Rectifiqueu de sal i traslladeu-les a una safata que pugui anar al forn, escampeu pel damunt el formatge ratllat i poseu la safata al forn, prèviament escalfat i amb graella. Quan el formatge comenci a agafar color ja estarà a punt per servir-se.
- 1 ceba grossa
- 2 carbassons tendres
- 2 pebrots verds petits
- 1 pebrot vermell
- 1 albergínia
- 4 tomàquets grans
- 100 g de formatge ratllat
- oli
- d’oliva i sal