Publicat el 18/05/2006

Per fer vedella amb figues seques heu de posar les figues en remull amb una mica d’aigua durant 1 hora. Salpebrar la peça de carn i daurar-la en una cassola amb oli calent, quan estigui ben daurada per tots dos costats incorporar el cap d’alls sencers i les cebes, les pastanagues i el porro tallats.

Baixar el foc i deixar estovar, passats uns 10 minuts introduir els tomàquets ratllats juntament amb la farigola i seguir la cocció uns altres 10 minuts, després regar amb el vi i deixar evaporar.

Rectificar de sal, afegir un got d’aigua, tapar la cassola i deixar coure a foc molt suau més o menys una hora. Treure la carn de la cassola i deixar refredar.

Passar les verdures i el suc de la cocció per un colador xinès. Posar la salsa en una cassola juntament amb les figues i deixar coure lentament. Amb les ametlles i les galetes farem una picada que aclarirem amb el vi ranci i afegirem a la cassola, si la salsa queda molt espessa afegir una mica de agua.

Quan la carn s’hagi refredat la tallarem a rodanxes d’un centímetre i l’anirem col·locant a la cassola. Deixar coure tot junt uns 5 minuts.

Ingredients

  • 1 lata de ternera grande
  • 300 g de higos
  • 2 cebollas
  • 1 puerro
  • 2 zanahorias
  • 1 rama de tomillo
  • 1 cabeza de ajos
  • 4 tomates maduros
  • 1 vaso de vino blanco seco
  • sal, pimienta y aceite
  • 25 almendras tostadas
  • 2 galletas tipo María
  • ½ copa de vino rancio

Deixa un comentari