Truites d’espinacs amb beixamel
Renteu bé els espinacs, deixeu-los escórrer i talleu-los a trossos. Poseu els espinacs en una cassola, tapeu-los i deixeu-los coure, a foc suau, uns quatre minuts.
Amb els ingredients de la beixamel feu la salsa i reserveu-la.
Poseu la mantega en una paella a foc baix i quan ja s’hagi desfet incorporeu els espinacs juntament amb els pinyons i el pernil tallat a trossos petits. Barregeu-ho bé i reserveu-ho.
Bateu els ous amb una mica de sal i prepareu una truita per persona, però de forma rodona; poseu un grapat d’espinacs sobre cada una, doblegueu-les de manera que quedin com una mitja lluna i col·loqueu-les en una safata que pugui anar al forn, untada amb una mica de mantega.
Repartiu la salsa beixamel per damunt de les truites, empolvoreu amb el formatge ratllat i poseu-les al forn, que ja tindreu calent. Un cop el formatge agafi color ja estaran al punt.
Truites d’espinacs amb beixamel
Ingredients:
- 1 kg d’espinacs
- 4 ous
- 50 g de pernil
- 2 cullerades de pinyons
- 25 g de mantega
- formatge ratllat
- oli i sal
Salsa beixamel:
- ½ l de llet
- 2 cullerades de farina
- 50 g de mantega
- sal