Truita de mongetes amb sorpresa
Per fer truita de mongetes amb sorpresa a l’estil de les Annes heu de picar la ceba i els alls ben petits i sofregiu-los a la paella a foc lent perquè quedi tot ben escalfat.
Reserveu-los. Talleu la botifarra negra en dauets sense pell i el bacó a tiretes i ho enrossiu lleugerament a part amb una mica d’oli. Tot seguit afegiu-hi les mongetes, poseu-hi sal i salteu-ho una mica.
A part, salteu els bolets prèviament tallats (guardeu-ne un parell de sencers i ben bonics per presentar el plat, també saltats). En cas que els bolets siguin secs, remolleu-los en
aigua tèbia durant 5 minuts abans de fer-los servir.
Quan els bolets hagin evaporat l’aigua que segreguen durant el saltat, poseu-hi julivert picat. Incorporeu la ceba i els bolets al saltat principal.
Separeu els rovells de les clares i munteu-les en un bol per aconseguir una textura més esponjosa. Incorporeu-hi els rovells i saleu-ho.
Afegiu dintre el bol tot el saltat i remeneu-ho. Ja és el moment de donar forma a la truita posant la barreja a la
paella. Deixeu-la coure per un costat i després la tombeu.
La deixeu coure per l’altre costat i l’emplateu. Recordeu presentar la truita amb els bolets sencers i per acabar de guarnir-la podeu elaborar una rosa amb una tira de bacó.
- 400 g de mongetes de Santa Pau escorregudes
- 6 ous
- 6 talls de bacó filetejat (1 el dedicarem a la guarnició)
- 5 talls a rodanxes de botifarra negra
- 1 ceba mitjana
- 2 grans d’all
- Barreja de bolets (trompetes de la mort, rossinyols, ceps…)
- Julivert picat
- Oli i sal al gust